Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Walsh Mushrooms komt met vitamine D-champignon

Walsh Mushrooms uit Evesham lanceert een nieuwe, met Vitamine D-verrijkte champignon na 250.000 pond (291.000 euro) aan investeringen in een twee jaar durend project dat onlangs de Food Status verkreeg. De champignons, die verrijkt zijn via een speciale lichtbron, vormen een rijke bron (> 30 procent DRI) aan vitamine D van ≤10 μg per 100 gram. Public Health England (PHE) adviseert volwassenen en kinderen vanaf één jaar om een dagelijkse dosis van 10 μg vitamine D in te nemen. Dit kan dus worden geleverd door 3 à 4 champignons.



Vitamine D is belangrijk omdat het helpt bij het reguleren van de hoeveelheid calcium en fosfaat in het lichaam. Deze voedingsstoffen zijn nodig om botten, tanden en spieren gezond te houden. Tussen oktober en begin maart kunnen we niet genoeg vitamine D aanmaken via zonlicht. Champignons zijn min of meer te vergelijken met mensen omdat ook zij licht omzetten in vitamine D, en deze vitamine gaat niet verloren tijdens de bereiding.

Bedrijfsdirecteur Padraic O'Leary zei dat het "belangrijk is om de gezondheidsaspecten van champignons verder te ontwikkelen en uit te breiden, wat vervolgens meer klanten zal opleveren. Aangezien er in Noord-Europa tijdens de wintermaanden niet voldoende zonlicht is om Vitamine D te produceren, is dit een goedkope en natuurlijke manier om de inname te verbeteren."

De Vitamine D-champignons zijn vanaf begin oktober beschikbaar in de Midlands in diverse Aldi-winkels.

Voor meer informatie:
Paul Parmenter
Walsh Mushrooms
Tel: +44 1386 425 272
Paul.Parmenter@walshmushrooms.com
www.walshmushrooms.com
 
Publicatiedatum: