Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Wat betekenen "blauwe puntjes" in groenten"

De voedselveiligheidsautoriteit van Singapore (AVA) onderzoekt meldingen van "blauwe puntjes" in verschillende groenten van NTUC FairPrice in Singapore.



Een Facebookgebruiker, genaamd Jeff Veo, plaatste maandag een foto op de Facebookpagina van NTUC FairPrice waarin hij klaagde over blauwe "propjes" op de stengels en bladeren van de Japanse groenten die hij had gekocht. Hij vroeg in zijn berichtje om een verklaring: "Wat is dit? Verf/kleuring of pesticide?" NTUC FairPrice antwoordde door te zeggen dat ze "dit aan de leverancier zullen laten weten voor onderzoek". Een andere klant, Sally Lim, had ook een klacht met een foto van de Shangai Green groenten die ze had gekocht die ook blauwe vlekken op de stengels hadden. Er zijn minstens drie klachten geplaatst op de Facebookpagina van NTUC FairPrice tussen 23 en 25 september over blauwe puntjes. AVA, die monsters zullen nemen voor voedselveiligheidstesten, zeiden dat de blauwe vlekken het gevolg zouden kunnen zijn van het gebruik van een op koper gebaseerd schimmelbestrijdingsmiddel dat is toegestaan in Singapore.

Publicatiedatum: