Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Weergave populairste domeinnamen onthult verrassende top

Het eiland Tokelau in de Stille Oceaan staat hoog op de lijst met namen van de meest populaire topleveldomeinen. Het aantal websites met de extensie .tk kan dan wel gedaald zijn van 31 miljoen naar 18 miljoen, maar dit stukje Nieuw-Zeeland van 10 vierkante kilometer heeft nog steeds meer domeinregistraties dan vrijwel elke andere natie of gebied ter wereld.


Deze vreemde kaart geeft weer hoe absoluut het overwicht is. Tokelau is nauwelijks zichtbaar op een doorsnee wereldkaart, maar in dit verband is het een enorm gebied in de zuidelijke Stille Oceaan. Ter vergelijking: Rusland en Amerika vallen er haast bij in het niet.
 
China, het land met de meeste inwoners ter wereld, staat bovenaan de lijst met meer dan 20 miljoen geregistreerde domeinen, eindigend op .cn. Dan komt Duitsland (16 miljoen .de-domeinen), het Verenigd Koninkrijk (10,6 miljoen .uk- en .co.uk-domeinen) en Tokelau (18 miljoen .tk-domeinen).
 
bron: wired.co.uk
Publicatiedatum: