Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vijfenzeventigste bijeenkomst van de aspergewerkgroep in Veitshöchheim

Sinds 2013 is de 'Spargel aus Franken' in heel Europa beschermd als geografische herkomstaanduiding. De aspergeteelt in Franken kent een lange traditie en gaat terug naar het jaar 1702. De bijzonder gunstige ligging qua klimaat, gecombineerd met de vruchtbare, zanderige grond zorgen voor ideale omstandigheden voor de aspergeteelt. 63 procent van de 568 aspergebedrijven in Bayern bevinden zich in Franken. Zij telen op 1.009 hectare hun witte en groene asperges.


Foto: vakgroep groententeelt

Dit jaar werden tijdens de bijeenkomst de volgende drie hoofdonderwerpen behandeld: bemestingsverordening, loofafrijping en tests met nieuwe rassen. De nieuwe bemestingsverordening en het omzetten van deze verordening in de praktijk veroorzaken bij pure koolbedrijven, waarschijnlijk vanwege de behoefte aan stikstof, specifieke problemen. De leden van de werkgroep spraken zich erover uit dat de naleving van de verordening in heel Duitsland uniform moet gebeuren, om concurrentieverschillen uit te sluiten. Uit nieuwe onderzoekingen van het IGZ over loofafrijping in de herfst bij de rassen Gijnlim en Rapsody kwam naar voren dat er geen significante verschillen tussen de twee rassen bestaan als het gaat om koolhydraatopslag in de planten.


Foto: vakgroep groententeelt

De uitwisseling van testresultaten hoorde altijd al tot de kerntaken van de aspergewerkgroep. Bij vrijwel alle 75 bijeenkomsten stond dat op het dagprogramma. Dit jaar ging het over tests met rassen, die in de Pfalz en in Bayern worden doorgevoerd.

In het kader van de bijeenkomst werden de twee aspergeteeltbedrijven Udo Hertlein in Kleinlangheim en Hans Wolf in Prichsenstadt bezichtigd. Daarbij wisselde men informatie uit over teelt- en marktonderwerpen. Vragen over rassen, bemesting en nateelt stonden bij de bedrijfsbezichtigingen in de focus. Komend jaar zal de zesenzeventigste bijeenkomst van de werkgroep in Westfalen plaatsvinden.
Publicatiedatum: