Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Italië: Boerenkool wordt steeds populairder

Boerenkool wordt steeds populairder op de markt. In Italië wordt het nog niet veel gebruikt maar in Nederland, Duitsland, Groot-Brittannië, Scandinavië en de VS is het een vast onderdeel van gezonde voedselpatronen geworden.



"Bij Caab-Centro Agroalimentare di Bologna verkopen we het vooral aan restaurants: Sommige koks gebruiken het met pasta of als basis voor sommige gerechten. Het heeft een grote voedingswaarde en mensen houden van de smaakt omdat het wat op die van raapstelen lijkt," zegt woordvoerder Roberto Bortolotti.



De oogst is in Noord-Italië eind augustus begonnen en zal nog een paar weken doorgaan. Groothandelsprijzen zijn €3/ kg. Op een zeer populair online platform (FruttaWeb) worden kratten van 3 kg verkocht tegen € 22,95 (€ 7,65/kg) en porties van 650 gram voor €3,99 (€6,13/kg).



Boerenkool groeit minder goed op stoppels van de vorige oogst of grond waar voorheen andere koolsoorten, tomaten, peulvruchten of aardbeien zijn geplant. Er zijn meerdere soorten boerenkool met verschillende kleuren, bladtextuur en groeiperiodes.

Publicatiedatum: