Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Gerard Breed, JH Wagenaar:

"Kaarten op knolselderijmarkt nog niet geschud"

Tholen - Het oogsten van de knolselderij is in volle gang. "We kunnen al wel spreken van een meeropbrengst dit seizoen. Het is een mooi groeiseizoen geweest met een warm voorseizoen, gevolgd door natte zomermaanden. In totaliteit zal de opbrengst hoger liggen dan vorig jaar", verwacht directeur Gerard Breed van JH Wagenaar. Deze dochteronderneming van The Greenery vermarkt en verkoopt alle knolselderij van teler Vaalburg, ofwel 'Boer Ted' uit de Zuid-Schermer. Vaalburg wast, snijdt en verpakt voor Wagenaar in een grote verscheidenheid aan verpakkingen, waarbij hij uitgaat van de filosofie dat een gezonde bodem zorgt voor een goed product, waarbij de gewasbeschermingsmiddelen tot een minimum worden beperkt.




"De vraag naar knolselderij is op dit moment stabiel, maar de echte volumevraag wordt bepaald door onze Oost-Europese afnemers. Daar wordt op dit moment knolselderij afgezet, maar voor een groot deel is men zelfvoorzienend op dit moment. Vorst in Oost-Europa is het meest bepalend wanneer de grote vraag naar ons product op gang komt, maar je weet nooit wanneer die op gang komt", vervolgt Gerard. "Het Nederlandse areaal is weer uitgebreid. Bij Vaalburg is het biologische areaal dit seizoen uitgebreid. Maar de kaarten zijn nog niet geschud en nog lang niet alle knollen zijn geoogst. De kwaliteit van onze knolselderij is dit jaar perfect. In Nederland zijn de knollen grover dan de afgelopen seizoen, waardoor de situatie weer heel anders is geworden ten opzichte van vorig seizoen. Het zou zomaar kunnen dat de kilo-knol dit jaar schaars gaat worden en een mooie prijs op gaat brengen."

"Het blijft dus afwachten wat dit jaar ons gaat brengen. Het seizoen 2016/17 was maar een heel gewoon jaar voor knoltelend Nederland, en stond in schril contrast met het seizoen ervoor toen de knollen niet aan te slepen waren. Wij gaan positief het nieuwe seizoen in. Een duidelijke ontwikkeling is dat de kwaliteitszorg en certificeringen steeds belangrijker worden. Zo wordt de Milieukeur-certificering één van onze speerpunten voor de komende tijd. Daar zijn wij bij Vaalburg volop mee bezig", besluit Gerard.

Voor meer informatie:
Gerard Breed
J.H. Wagenaar
Tolweg 7
1616 AT Hoogkarspel
Tel: 0228-566417
www.jhwagenaar.nl