Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe biogas-bron voor gecertificeerde bio-CO2

Op donderdag 7 september, tijdens de eerste 'Nationale Grondstoffendag', opende biogasinstallatie Groen Gas Almere officieel haar deuren als leverancier van biogassen van herleidbare, duurzame herkomst. Voor OCAP is dit de eerste bron waarvan zij gecertificeerde bio-CO2 volgens ISCC+ kan betrekken voor levering aan de glastuinbouw en andere toepassingen.


Jacob Limbeek (OCAP) ontvangt het ISSC+ certificaat uit handen van Eric Evers (DEKRA).

Biogas
Sinds enige tijd draait de biogasinstallatie in de Groen Gas fabriek in Almere-Buiten al op volle toeren. De vergistingsinstallatie haalt gas uit organisch restafval en -materiaal, zoals bermgras, mest en bieten. Het gas dat uit deze biomassa wordt geproduceerd, komt direct in het aardgasnet terecht, waardoor (momenteel zo'n) 2.500 huishoudens voorzien worden van gas en warmte. Hierbij komt tevens kooldioxide (CO2) vrij, met een gegarandeerde biogene oorsprong van 100%.


Tijdens de opening was er mogelijkheid tot bezoeken van Grondstoffen Collectief Almere.

'BioSource'
OCAP CO2, onderdeel van Linde Gas en bekend van een eigen fijnmazig leidingnet voor levering van gasvormige CO2 aan de glastuinbouw, ontving bij deze gelegenheid een Europese certificering volgens de ISCC+-norm. Groen Gas Almere is hiermee de eerste locatie in Nederland die haar CO2 volgens deze norm gecertificeerd heeft.

Jacob Limbeek, directeur OCAP, ontving het certificaat uit handen van Eric Evers van DEKRA, onafhankelijke organisatie voor het testen, inspecteren en certificeren van producten. Klanten eisen meer en meer van OCAP dat de geleverde CO2 van 100% duurzame en biogene herkomst is. Die duurzaamheid is cruciaal voor de producten die zij zelf vervaardigen. OCAP levert het product onder de naam BioSource CO2.

Voor meer informatie:
OCAP CO2
Havenstraat 1
Postbus 78
3100 AB Schiedam
www.ocap.nl
Publicatiedatum: