Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
17 oktober, Alkmaar

Masterclass Interventie gezonde voeding in gesloten settings

Op 17 oktober organiseert GreenPort Noord-Holland Noord de Masterclass Interventie gezonde voeding in gesloten settings.

Stel nou eens dat je met één appel per dag écht de dokter buiten de deur kan houden? Het Louis Bolk Instituut werkt met voeding als medicijn in de breedste context. Dus niet alleen wát je eet, maar ook de bereiding, aankleding en omgeving waarin het wordt aangeboden. Voor verschillende doelgroepen is een passende aanpak. Bijvoorbeeld laag koolhydraat voor diabetici, gezonde makkelijke hapjes voor demente ouderen en toegankelijk groenten en fruit voor kinderen. In deze masterclass hoort u de eerste onderzoeksresultaten en de inhoud van het project Interventie gezonde voeding in gesloten settings.

Voorafgaand aan de masterclass is er mogelijkheid om de Hortus tuin te bezoeken. Dit vindt plaats om 14.00. De Hortus tuin is gelegen naast het gebouw De Ondernemerstuin waar de masterclass plaatsvindt.

Sprekers
  • Peter Voshol, senior researcher Louis Bolk Instituut: Eerste resultaten van het onderzoek in het project Interventie gezonde voeding in gesloten settings.
  • Jacquelien de Boer van 's Heeren Loo: Ervaringen en resultaten van de invloed van het vernieuwde voedings- en leefstijlbeleid bij verstandelijk beperkte kinderen en kinderen met gedragsproblematiek binnen de locatie van 's Heeren Loo in Julianadorp.
Klik hier voor meer informatie.
Publicatiedatum: