Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Algoritme om tomatenoogst te voorspellen

Motorleaf test al maandenlang een nieuwe applicatie in een 'private Beta' met één van de grootste tomatenproducenten in Noord-Amerika. Beide bedrijven willen nieuwe technologie gebruiken om het doen van oogstprognoses te verbeteren.

Door de samenwerking kon Motorleaf kasgegevens gebruiken om te helpen een aangepast algoritme te creëren om de tomatenoogst te kunnen ramen. Volgens een bron binnen het bedrijf zijn de resultaten nu al verrassend, zelfs al moet het algoritme nog verder verfijnd worden. Motorleaf kan nu al bekendmaken dat hun slimme machine naar verwachting weken van tevoren goede prognoses zal kunnen doen over de oogst met een foutenpercentage van maar 6% in vergelijking met de 25% van bestaande methodes. 


Op maandag 11 september werd Motorleaf gekozen om Canada te vertegenwoordigen in de LARTA Ag Innovation Showcase. Daar werden meer gedetailleerde resultaten gepresenteerd aan de genodigden met het verzoek hier voorlopig discreet over te zijn. 


Over de resultaten zei medeoprichter/CEO van Motorleaf, Alastair Monk: "Motorleaf is een softwarebedrijf dat hardware heeft gebouwd om de prestaties van zijn software te verbeteren. De vestiging in Montreal geeft ons toegang tot sommige van de beste datawetenschappers, evenals plantenwetenschappers van McGill University. We zijn eigenlijk echt verbaasd over de geziene nauwkeurigheidswinst maar we willen meer praktijkproeven uitvoeren voordat we verdere publieke uitspraken doen, hopelijk binnen de komende twee maanden. Onze software heet agronomist.ai - niet omdat we personeel willen vervangen, maar omdat een virtuele assistent inzicht geeft die concurrentievoordeel geeft. En wanneer marges op en neer gaan vanwege factoren die je niet onder controle hebt, is het investeren in een concurrentievoordeel de moeite waard."

Voor verdere informatie over oogstprognoses of vragen bij het gesloten 'Beta' programma, kan contact opgenomen worden via monk@motorleaf.com

Publicatiedatum: