Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
grote volumes komkommers

Spanjaarden smachten naar einde Nederlands paprika- en komkommerseizoen

In Almeria is het groentenseizoen al begonnen met de oogst van de eerste paprika's en komkommers. Voor de Spanjaarden is het nu wachten tot de grote Europese retailers omschakelen van Nederlands naar Spaans product. 



Paprika's zijn er al
"Vorige week zijn we met met het paprikaseizoen begonnen. We hebben al goede volumes rode en wat kleinere volumes gele California paprika's beschikbaar," vertelt Indalacio Acién, van Indasol. "We kunnen nog geen grote hoeveelheden vermarkten omdat Nederland nog steeds paprika's tegen zeer concurrerende prijzen produceert."

Komkommers doen het goed
Volgens Indalecio Acién is de kwaliteit van de komkommers dit jaar buitengewoon hoog. "We hebben een warme zomer gehad in Almeria en hierdoor is de kwaliteit veel hoger dan gebruikelijk in deze periode van het jaar."

Groter areaal
Dit seizoen is het paprika-areaal in Almeria 6% tot 10% groter. "Dit bewijst maar weer dat paprika één van de opkomende producten van Almeria is", aldus een bescheiden Acién. "Vorig jaar was het een goed seizoen, met name aan het begin. "Europa is onze belangrijkste markt, hoewel Canada ook steeds belangrijker voor ons wordt omdat de exportprotocollen hier niet zo strikt zijn als die in de Verenigde Staten."



Ingewikkelde
De komkommermarkt is momenteel nogal moeilijk, zoals vaker het geval is bij aanvang van het seizoen. De sector blijft echter optimistisch omdat zij vorig jaar een uitstekend seizoen had. 

"We hebben al grote hoeveelheden komkommer beschikbaar maar er zijn ook nog overvloedige volumes Nederlandse komkommers op de markt. We denken dat dit niet lang meer zal duren vanwege de weersomstandigheden in Nederland, die de productie negatief beïnvloeden. Als gevolg hiervan zijn de komkommerprijzen in Nederland verdubbeld, maar daar merken we hier nog niet veel van," legt de exporteur uit.

"Het feit dat vroege rassen nog niet goed op kleur zijn, werkt niet in ons voordeel. We denken dat de situatie beter wordt zodra de komkommers donkerder kleuren en de beschikbaarheid van Nederlandse komkommers afneemt. Sommige retailketens hebben deze stap al gezet maar medio oktober hopen we weer met onze vaste klanten in Europa samen te werken. Momenteel zijn de Verenigde Staten ook zeer geïnteresseerd in Spaanse komkommers." Indasol zal aanwezig zijn op de vakbeurs Fruit Attraction in Madrid. Bezoekers zijn welkom in hal 9, stand 9F04.


Voor meer informatie:
Indalecio Acién Maleno
INDASOL
Paraje Los Aljibillos S/N
T: +34 950488250
comercial@indasol.es
www.indasol.es
Publicatiedatum: