Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Hughes Mushrooms

Noord-Ierse champignonproducent gaat flink investeren

De Noord-Ierse champignonproducent Hughes investeert momenteel fors in een productiefaciliteit in het landelijke Oost-Yorkshire om aan de groeiende vraag naar champignons 'van eigen bodem' tegemoet te kunnen komen.

De keuze viel specifiek op het 4,5 hectare tellende terrein nabij Howden vanwege de agrarische achtergrond van deze streek en de gunstige ligging ten opzichte van snelwegen. Op deze manier zal het familiebedrijf zowel bestaande als nieuwe klanten beter van dienst kunnen zijn. 

De eerste champignons worden deze maand geoogst. Aanvankelijk zal de nieuwe faciliteit 70 fulltime banen opleveren maar als alles volgens plan verloopt, zal dit aantal tegen het einde van 2017 gegroeid zijn naar 100. Het ontwerp van de kwekerij is uniek in de wereld en zal de arbeidsomstandigheden van het personeel ingrijpend veranderen, terwijl er tegelijkertijd op kosteneffectieve manier champignons van de hoogste kwaliteit worden geproduceerd. 

Energie-efficiëntie en duurzaamheid
Door zijn ontwerp is deze locatie de meest energie-efficiënte champignonkwekerij van het Verenigd Koninkrijk, uitgerust met toonaangevende technologieën om de kwaliteit te verhogen en afval te beperken. Omdat we dichter bij onze klanten zitten, zal de faciliteit er eveneens aan bijdragen dat er minder kilometers gemaakt worden waardoor de CO2-uitstoot zal verminderen.

De geavanceerde technologieën die in Hughes nieuwe kwekerij zijn toegepast, zorgen er bovendien voor dat veel minder land nodig is dan voor de traditionele champignonteelt waarbij polytunnels gebruikt worden. 

Bedrijfsgroei
Hughes, dat zijn hoofdvestiging in Dungannon in Co Tyrone heeft, zag zijn omzet de laatste zes jaar verdubbelen. Het bedrijf levert voornamelijk aan de Britse retail en werkt samen met 20 onafhankelijke telers. "We denken dat de omvang en ambities van onze investering niet eerder vertoond zijn in de Britse champignonsector. Het niveau van de faciliteit die wij in Oost-Yorkshire hebben gebouwd in ongeëvenaard in heel Europa," laat Hughes-directeur Emmet Hughes weten. 

"Deze ultra-moderne, efficiënte en milieuvriendelijke kwekerij werd ontwikkeld op basis van uitgebreid onderzoek bij 's werelds grootste producenten zodat hij beantwoordt aan alle eisen en uitdagingen van de moderne sector." 

"We hebben simpelweg alles dat goed is in de huidige champignonteelt als basis genomen en aangepast aan onze eigen wensen en behoeften. Op dit moment kunnen we nog niet in detail treden over de oogstmethode omdat dit commercieel gevoelige informatie betreft. We hebben ons echter gericht op het verbeteren van de efficiëntie in alle bedrijfsonderdelen. Zonder verdere geheimen prijs te geven, kan ik wel zeggen dat de grootste voordelen te maken hebben met de houding van de werknemers," verklapt Emmet. 



"Voor ons bedrijf maakte dit plan al jaren onderdeel van strategie uit maar de timing is momenteel bijzonder goed, nu het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie treedt. Veel van onze huidige en potentiële klanten geven momenteel al de voorkeur aan leveranciers die in het Verenigd Koninkrijk gevestigd zijn en zijn ook bereid om in de toekomst te investeren. Deskundigen roepen al tijden dat het volume Britse AGF omhoog moet."

De nieuwe productiefaciliteit in Engeland zal een aanvulling vormen op de bedrijfsactiviteiten in Noord-Ierland om aan de groeiende vraag te kunnen blijven voldoen. Het bedrijf richt zich hierbij op premium lijnen, terwijl het tegelijkertijd ook focust op de ontwikkeling van nieuwe productlijnen. "Onze eerste focus ligt op het telen van onze eigen champignons in Holme-on-Moor. De eventuele samenwerking met lokale telers hebben we onderzocht en is een optie die we afhankelijk van de vraag zullen overwegen. Emmet vertelt verder dat de schaal van productie uiteindelijk af zal hangen van het aantal klanten en de vraag naar het product. 

"In eerste instantie richten we ons op de grote vraag naar witte en kastanjechampignons. We zullen echter in de toekomst ook waarde proberen toe te voegen en te innoveren."
 

De familie Hughes 

Hughes levert op dit moment wekelijks 230 ton champignons aan retailers in het hele Verenigd Koninkrijk en produceert daarnaast zijn eigen assortiment bewerkte champignons voor kant-en-klaarmaaltijden. 

Het in 1964 opgerichte bedrijf is de grootste leverancier van verpakte champignons in Noord-Ierland. Het bedrijf steunt lokale telers door 85% lokaal product aan winkels in heel het Verenigd Koninkrijk te leveren. De omzet van het bedrijf bestaat voor 90% uit de afzet aan grote retailketens. 
Publicatiedatum: