Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Flinke schadevergoeding voor ex-agent

Een chemiebedrijf moet een flinke schadevergoeding betalen aan een oud-relatie. Deze agent bracht het bedrijf in contact met een groothandel die exclusief distributeur werd van een desinfectiemiddel voor de glastuinbouw. Omdat ze de agent vervolgens eruit gooiden, moeten ze nu een schadevergoeding van ruim 133.000 euro betalen.
 
Het chemiebedrijf sloot in 2014 een overeenkomst voor tien jaar met de man. In die maand wordt ook een intentieverklaring getekend met een grote distributeur in de Nederlandse glastuinbouw. Later dat jaar wordt dit bedrijf ook daadwerkelijk exclusief distributeur voor het ontsmettingsmiddel - iets waarin de agent volgens de rechter een belangrijke rol in speelde.
 
Maar het jaar erop gaat het mis. Als er in de markt geruchten ontstaan over de werking van het middel en de distributeur een onderzoek start en een ander middel inzet, wordt de agent niet op de hoogte gehouden van de problemen. Terwijl de agent een campagne bedenkt om het middel goed in de markt te krijgen, zegt het chemiebedrijf de samenwerking met de agent op vanwege tegenvallende resultaten. Ze doen nog wel zaken met de distributeur, hoort de agent vervolgens in de markt.
 
Hij stapt naar de rechter en heeft daar uiteindelijk gelijk gekregen. In de overeenkomst staats niet over het tussentijds opzeggen ervan. Dat heeft het chemiebedrijf wel gedaan en daarom moeten ze een deel ontstane schade vergoeden. Dat is de provisie die de man tussen 2015 en 2024 nog had kunnen verdienen: bijna drie ton. De rechter heeft dit gematigd op 100.000 euro. Ook krijgt de agent klantenvergoeding – in totaal meer dan 133.000 euro.
 
Lees de hele uitspraak hier.
Publicatiedatum: