Dé website voor de Nederlandse groententeelt


Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende tuinders

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Betere efficiëntie bij El Oasis

Mexicaanse markt groeit ondanks politieke spanning

El Oasis is een jonge plantenkwekerij in Tunas Blacas, vlakbij de tuinbouw hub in de Mexicaanse staat Queretaro. Het is een van de meest geavanceerde kwekerijen in de Mexicaanse glastuinbouw. Het bedrijf is gespecialiseerd in zowel geënte als niet-geënte groentenzaailingen zoals paprika en tomaat.Onlangs heeft het bedrijf geïnvesteerd in een nieuwe, volautomatische PRO335 zaailijn van Conic System als aanvulling op de PRO110 en PRO130 zaaimachines die El Oasis al jarenlang gebruikt. Volgens CEO Ignacio Calderón verhoogt de nieuwe PRO335 hun paprika- en tomatenproductie doordat het sneller werkt. 

Ignacio zegt dat de nieuwe machine ook erg gebruikersvriendelijk is: "De programmering voor verschillende laden, zaden en substraten was wat lastig, maar we hebben het gedaan gekregen en we zijn er erg blij mee."

Ignacio verwacht dat de groei van de Mexicaanse markt van de afgelopen jaren ondanks de huidige politieke spanning zal doorzetten. "Wat de politieke situatie en onze relatie met onze Noord-Amerikaanse exportmarkten betreft, zullen de zaken snel weer normaal worden. We zullen relaties herstellen en de Mexicaanse glastuinbouw zal weer groeien."

El Oasis exposeert in november dit jaar op de Expo Agroalimentaria Guanajuato in Irapuato.Publicatiedatum: 13-9-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: