Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Demodag Tomaat toont telers nieuwe troeven

De Demodag Tomaat van groenteveredelingsbedrijf Rijk Zwaan op 7 september kon rekenen op grote belangstelling van telers en andere ketenpartners uit binnen- en buitenland. Nieuwkomers en bestaande tomatenrassen hadden een plek gekregen in de kas en in de presentatieruimte van het Trial Center Tomato in Kwintsheul. Andere kleurtjes in het snacksegment blijven in trek.



Omdat telers de nieuwe rassen tegelijkertijd kunnen beoordelen in de kas én in het schap, geeft het hen een goed beeld van de teelt- en marktkansen. Crop specialist tomaat Ben Zwinkels: "Bezoekers waarderen de mooie uitstalling van alle tomaten in de presentatieruimte. Op tafels, maar ook in verschillende verpakkingen."

Intens gele kleur
Volgens Zwinkels was er veel interesse voor onder andere Maggino RZ, de gele mini pruim voor het snacksegment. "We merken dat telers op zoek zijn naar nieuwe kleurtjes. Met zijn intens gele kleur en goede smaak is dit ras een mooie aanvulling op het kleurenpalet."



Onder de indruk
Telers in andere segmenten konden eveneens noviteiten zien, beoordelen en proeven. Zo lijkt het ras 72-397 RZ in het tussentype los een prima vervanger voor Arvento RZ. Ook van de nieuwe grove trostomaat 72-762 RZ waren telers onder de indruk, vertelt Zwinkels. "De kwaliteit is erg goed. In productie kan het ras met het hoofdras in dit segment mee."



Commercieel aantrekkelijk
Noemenswaardig is daarnaast het ras Tomicia RZ, een trostomaat uit het midden grof segment. "Met zijn vruchtgewicht past dit ras perfect in het middensegment. De combinatie met de hoge productie maakt het ras commercieel aantrekkelijk voor telers", vertelt de crop specialist tomaat.



Demo belichte teelt in voorjaar
Een ander nieuwtje is dat het Trial Center uitbreidt met een belichte kas. In het voorjaar van 2018 vindt er een speciale demodag plaats voor rassen in de belichte teelt. Interesse? Neem dan contact op met uw Rijk Zwaanteeltadviseur of maak een afspraak via het secretariaat van Rijk Zwaan Nederland door een e-mail te sturen naar rijkzwaannederland@rijkzwaan.nl.
Publicatiedatum: