Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Fotoreportage International Strawberry Congress

Tholen - Op 6,7 en 8 september vond het International Strawberry Congress plaats in Antwerpen. "Hoogstraten kijkt terug op een heel geslaagd derde editie vorige week. De vele positieve reacties van de aanwezigen stemt ons heel tevreden. Opnieuw blijkt dat de mix van wetenschap en business werkt. Beide deeldomeinen hebben elkaar nodig om te komen tot een succesvolle aardbeibusiness. Hoogstraten wil dan ook iedereen hartelijk danken voor zijn/haar deelname. Op naar een vierde editie die zal plaatsvinden in 2021!", aldus Jan Engelen van Coƶperatie Hoogstraten.

Tijdens het event maakte AGF.nl/Freshplaza een fotoreportage:
Klik hier voor de fotoreportage

 

Goede sfeer
Het programma van woensdag en donderdag werd onderverdeeld in twee onderdelen, namelijk wetenschap en commercialisatie. Deelnemers van het congres waren content dat ze konden kiezen tussen presentaties met verschillende onderwerpen. De sfeer onderling was erg positief en het eten heerlijk. Er waren meer dan 300 deelnemers.

Berries
Het was een aardbeiencongres, maar het was duidelijk dat aardbeien een onderdeel waren van de 'berries'. Opvallend is wel dat er tussen deze producten een groot prijsverschil is in de supermarkt. Aardbeien zijn over het algemeen een stuk goedkoper dan bijvoorbeeld frambozen, bramen en blauwe bessen. Dit heeft onder andere te maken met de grotere productievolumes. Ook een belangrijke vraag tijdens het evenement was: heeft de aardbei steeds meer concurrentie van de andere 'berries' zoals blauwe bessen?

Klik hier voor de fotoreportage

Later deze week volgen artikelen van de sprekers in het commerciƫle deel.

Meer foto's? Kijk op http://www.iscbelgium.com/#about_isc