Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Opening tuinbouwbedrijf Compliment te Volkel

In 15 jaar van oude ligboxstal naar ultra modern tuinbouwbedrijf

Wat ooit begon in een oude ligboxenstal met een koelcel in de veldschuur is heden ten dage uitgegroeid tot een hypermodern vollegrondstuinbouwbedrijf. Afgelopen vrijdag was de officiële opening van het nieuwe bedrijfsgebouw met voldoende koelcapaciteit, specifieke koelers, BRC verwerkingsruimte en genoeg laaddocks om ervoor te zorgen dat Compliment kan voldoen aan alle marktvragen. Met de 6,5 hectare die er nog omheen ligt, zijn de uitbreidingsmogelijkheden ook nog ruim.


Het nieuwe bedrijfsgebouw van Compliment

Buut
Afgelopen vrijdag was het moment dan daar. Na 9 jaar zoeken naar een geschikte locatie werd het gebouw in Volkel (gemeente Uden) officieel geopend met een feestelijke avond. Gasten uit binnen- en buitenland werden meegenomen op een 'memorylane' vanaf het eerste contact tussen de eigenaren René en Jolanda Verbakel – Nooijen tot heden. Dat deden ze in de vorm van een Brabantse "buut", een ludiek verhaal over hun kennismaking in de kroeg, via het personeel naar deze nieuwbouw toe. Al mijmerend over het verleden pakte Peer Schraven de microfoon over en opende samen met al het personeel onder luid applaus en veel confetti het gebouw.


Jolanda Nooijen en Rene Verbakel houden een Brabantse 'buut'

Producten
Compliment vindt zijn oorsprong in het bedrijf van René Verbakel. Hij begon al op jonge leeftijd met de teelt van prei en wortelen. Toen Jolanda Nooijen erbij kwam, werd het assortiment verbreed met andijvie en Chinese kool. In die jaren werd Verbakel diverse keren uitgeroepen tot beste Chinese koolteler van Nederland. Bij de nieuwbouw in Zeeland is het bedrijf over gegaan naar de huidige vorm en zijn de teelten gestaagd uitgebreid met ijsbergsla, broccoli, bleekselderij, radicchio rosso, venkel, nog enkele akkerbouwmatige tuinbouwgewassen en zoete kersen. Tijdens de verplaatsing en nieuwbouw in Volkel zijn daar nog 3 soorten pompoenen bij gekomen en de bataat (zoete aardappel).


Tuinbouwbedrijf Compliment teelt diverse vollegrondsgroenten

Gelukkiger
"Dit gebouw geeft ons weer volop mogelijkheden", zegt Peer Schaven de rechterhand van Verbakel en Nooijen. "We gaan ons nu toeleggen op uitbreiding in de hypermoderne BRC ruimte. We willen nog meer klant specifiek verpakken en zoveel mogelijk alles direct in de eindverpakking aanleveren. Dit scheelt transportkosten voor onze afnemers. Maar ook het product word er gelukkiger van doordat er minder handelingen mee gedaan worden."














Voor meer informatie
Compliment BV
Zeelandsedijk 1
5408 SL Volkel
0486-450452
Info@complimentbv.nl
www.complimentbv.nl



Publicatiedatum: