Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Goed jaar voor Mexicaanse auberginetelers

Auberginetelers in Mexico hebben dit jaar een goed seizoen. De marktgang wordt momenteel wel bemoeilijkt door regen. Het actieve tropische stormseizoen maakt het oogsten lastig. Maar de producenten die hun gewassen kunnen beschermen, verwachten het seizoen positief af te kunnen sluiten.

Volgens Pedro Balderrama van het in Arizona gevestigde SunFed hebben ze een heel goed aubergineseizoen dat hij toeschrijft aan de beschermde teelt en aan een sterke vraag. De regen vertraagt de oogst maar de onder het beschermende dek geteelde aubergines "staan er goed bij en zijn van goede grootte." In de afgelopen twee weken is Mexico getroffen door de orkanen Lidia vanuit de Stille Oceaan en Katia vanuit de Atlantische Oceaan. Hierdoor is de productie en de levering vertraagd met een prijsverhoging als gevolg. 



Plannen voor jaarronde rassen
De vraag naar hun aubergines is dusdanig dat SunFed uitbreidt. Ze streven nu naar een jaarrond aanbod. Balderrama zegt dat hun uitbreiding in Texas een succes was: "Onze auberginerassen doen het heel goed en we zijn ervan overtuigd dat we in Texas tot november ermee door kunnen gaan. De kwaliteit van het product is geweldig en dat stimuleert de vraag van onze klanten. Dit blijkt wel uit het feit dat we elk seizoen alles kwijt raken. We zijn nu begonnen met de voorbereiding voor ons Nogales seizoen, dat van oktober tot en met de zomer zal doorlopen met als doel jaarrond aan onze klanten te kunnen leveren."

SunFed teelt ook biologische aubergines en beoogt ook uitbreiding van die markt. Volgens Balderrama wordt er momenteel hard gewerkt aan de verdere ontwikkeling van hun biologische aubergine programma. 



Voor meer informatie:
Pedro Balderrama
SunFed
Tel: +1 (520) 761 6800
Publicatiedatum: