Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

John Deere neemt Blue River Technology over

De Amerikaanse tractorfabrikant John Deere neemt het bedrijf Blue River Technology over, een technologiebedrijf dat machines met kunstmatige intelligentie technologieën voor de landbouw ontwikkelt.

"We zijn erg enthousiast over de samenwerking met Blue River Technology team. Dit team heeft ontzettend veel kennis en werkt met veel toewijding aan het ontwikkelen van landbouwmachines ," vertelt John May, directeur Landbouwkundige Oplossingen bij Deere. Als marktleider in de precisielandbouw begrijpt John Deere als geen ander hoe belangrijk technologie voor onze klanten is. 'Slimme' technologieën zijn dan ook een belangrijk aspect van de toekomst van Deere." 

Blue River Technology heeft met succes kunstmatige intelligente apparatuur ontwikkeld voor gewasbescherming. In de toekomst wil Deere ook soortgelijke apparatuur ontwikkelen die ook voor andere gewassen gebruikt kunnen worden. 
Blue River heeft een technologie ontwikkeld waarmee telers het gebruik van bestrijdingsmiddelen sterk kunnen verminderen doordat machine het onkruid 'ziet' en alleen sprayt op plaatsen waar onkruid aanwezig is. "Blue River verbetert de precisielandbouw door zich te richten op plantniveau," zegt Jorge Heraud, mede-oprichter en directeur van Blue River Technology. "We gebruiken computertechnieken, robotica en kunstmatige intelligentie om slimme machines iedere plant te herkennen en beslissingen te nemen." 

Deere laat weten $305 miljoen (bijna €291 miljoen) te betalen voor Blue River Technology. Het bedrijf blijft echter op dezelfde locatie in Sunnyvale om daar zijn groei door te kunnen zetten. De verwachting is dat de overname in september rond zal zijn. 
Publicatiedatum: