Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwbouw Staay-Van Rijn feestelijk ingeluid

Tholen - Nu nog een zandvlakte maar de verhuizing op 3 maart 2018 staat al gepland. Het team van Staat-Van Rijn kijkt gretig naar de ontwikkelingen van Groep Heylen die een nieuw pand voor hen bouwen op Fresh Park Venlo. In de huidige locatie van Staay-Van Rijn ontbreekt het eigenlijk sinds de fusie tussen Staay Food Group en Van Rijn Trading in 2013 al aan ruimte. 


Eredivisie
"Wanneer we keken naar beide omzetten wisten we bij de fusie al dat het bestaande gebouw aan de krappe kant zou zijn. Maar eerst wilden we weten of we met het nieuwe team de omzet waar konden blijven maken", vertelt Ron de Greeff van Staay-Van Rijn. Nu dat al jaren lukt, zijn ze echt toe aan een nieuwe locatie. "Onze logistiek is eredivisiewerk. Klanten uit heel Europa kunnen 7 dagen per week tot half één 's middags bij ons bestellen, dan staat het diezelfde nacht bij nog bij hen op de stoep."


Ron de Greeff houdt een toespraak

Cash en carry
De nieuwe ontwikkeling komt nabij Gate 1 van Fresh Park Venlo in de oksels van de A73 en A76. Het gebouw krijgt een oppervlakte van 12.000 m2, bijna een verdubbeling van het huidige aantal m2 op de huidige locatie (6500). De bouw wordt zo duurzaam mogelijk uitgevoerd en de energie binnen het gebouw wordt optimaal (her)gebruikt, het dak is klaar voor zonne-energie. Het nieuwe gebouw is verdeeld in 1.500 m2 kantooroppervlakte, 4.200 m2 gekoelde expeditie en 2.800 m2 koelcellen voor opslag. De cash en carry handelslocatie gaat er met 3.000 m2 ook flink op vooruit. "Het wordt nu een aparte locatie waar klanten rustig hun waren kunnen bekijken", vertelt Ron.


De feestlocatie

Koelopslag
Ook de koeloplagruimte wordt sterk uitgebreid. Nu moet nog veel handel vanuit de opslag van Staay-Hispa in Papendrecht aangeleverd worden. Straks is er ruimte om zelf veel voorraad aan te houden. "We investeren in efficiëntie en dat zal alle vestigingen ten goede komen", vertelt Rien Panneman, algemeen directeur van Staay Food Group.


Een toost op de succesvolle samenwerking, vlnr Ron de Greeff, Ingrid Henderickx, Rob Huijbrechts, Dammis van der Staaij, Peter Huijbrechts en Lizbeth van den Boogaert

Koeltechniek
Opslag en koeling zijn kritische bedrijfsprocessen waaraan Staay Food Group hoge eisen stelt. Huijbregts koeltechniek kreeft wederom de opdracht voor de levering van de koelinstallaties. Er wordt gebruikt gemaakt van CO2 als koelmiddel wat minder belastend is voor het milieu. Deze innovatie heeft het vertrouwen van Staay Food Group, Transkritische CO2 installaties van Huijbrechts koeltechniek zijn al in gebruik bij Staay-Hispa en Fresh Care Convenience in Dronten.


Wim Heylen van Groep Heylen die investeert in logistiek vastgoed

DNA
Staay Foud Group is goed in groenten en fruit, Groep Heylen is goed in logistiek vastgoed. "We hebben beide gezonde aandacht voor kwaliteit, duurzaamheid en detail. Omdat we beiden innovatieve koplopers willen zijn, past ons DNA goed bij elkaar", zei Wim Heylen.
Fresh Park Venlo is ook blij met deze nieuwe ontwikkeling op haar bedrijventerrein ook al moeten ze op zoek naar een nieuw huurder voor het huidige pand van Staay. Overheden zijn belangrijk bij het stimuleren van de economie en in regio Venlo werken diverse gemeenten nauw samen. "We houden het voor bedrijven zo simpel mogelijk om hier te ondernemen", benadrukte wethouder Bob Vostermans van de gemeente Horst aan de Maas.