Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Plannen VS voor kas van 60.000 m2 op parkeergarage

Een groep van ondernemers in Pennsylvania in de Verenigde Staten heeft het ambitieuze plan om tegen een al bestaande parkeergarage in Lancaster een verticale kas te bouwen. Met de zogenoemde 'vertical farm', die 60.000 m2 groot moet worden, willen de ondernemers de lokale bevolking aan het werk helpen en voorzien van gezonde voeding. 
 


Het Lancaster Urban Farming Initiative is opgericht door een groep van ondernemers die de ambitie delen om een nieuwe bestemming te vinden voor al bestaande gebouwen. Deze gebouwen willen ze gebruiken om midden in de stad groenten en fruit te gaan telen. Het doel hiervan is om meer werkgelegenheid te creĆ«ren, de beschikbaarheid van lokale producten te verbeteren en de binnenstad mooier en groener te maken. 

Niet lang nadat de groep was begonnen met het onderzoeken van mogelijke mogelijkheden en locaties, hoorde burgemeester Rick Gray over het project. Hij stelde dan ook voor om een verticaal teeltbedrijf op te richten bij de Orange Tree parkeergarage. "Hij liet ons een foto zien van een vergelijkbaar project in Jackson Hole en vroeg ons of wij dit ook konden bouwen. Nu, een paar jaar later, zijn we bijna klaar met ons onderzoek en het ontwerp van de verticale kas. Echter zal onze locatie drie tot vier keer groter zijn dan die in Jackson Hole," vertellen vertegenwoordigers van het project. 

Het verticale teeltbedrijf zal gebouwd worden aan de zijkant van een parkeergarage en ligt tegenover het beroemde Lancaster Central Market. Deze markt ligt in het hart van de stad en wanneer je deze markt uit loopt zullen bezoekers binnenkort een indrukkende verticale kas zien in plaats van een stenen muur. 

Vertical Harvest zal ook meewerken om de non-profit verticale kas tot stand te brengen. Het doel is om in de kas mensen met een geestelijke of lichamelijke handicap, veteranen, autisme of mensen die geen baan kunnen vinden een werkplek te bieden. "Tegelijkertijd gaan we samenwerkingen opzetten met lokale ziekenhuizen en sectoren. Zo kunnen we de lokale gemeenschap ondersteunen en inwoners toegang geven tot gezonde voeding."

De Farming Initiative hoopt dat het idee zal aanslaan, zodat zij marktleider kunnen worden op het gebied van de binnenteelt. Hun faciliteiten zullen meerdere gewassen telen met behulp van verschillende productiesystemen. De groep liet weten dat in de kas de nieuwste hydrocultuur en LED systemen zullen worden gebruikt. Daarnaast overwegen ze ook om warmte-krachtkoppelingen aan te brengen om de kas duurzamer te maken. 

Op dit moment is de groep ondernemers nog bezig met het rond krijgen van de financiering voor het project. De volgende stap zal daarna het ontwerp van de verticale kas zijn. Dit kan wel even duren, want het bouwen van een verticale kas is best een uitdaging door de strikte bouwregulatie en complexe architectuur. Toch hoopt de groep midden 2018 met de bouw te kunnen beginnen. 


Het Raad van Bestuur van het Lancaster Urban Farming Initiative: 

  • Directeur - Corey Fogarty - Federal Taphouse Holdings LLC
  • Onderdirecteur - Todd Bartos, Esq. - Aspire Ventures / Spruce Law Group LLC
  • Secretaris - Gordon Kautz II - Kautz Construction / KC Green Roofing
  • Penningmeester - Scott Arment, CPA - Stutz Arment LLP
  • Mary Ann Garrett - Owl Hill Learning Centers
  • Ross Martin-Wells, Ph.D - Rijuice LLC
  • Mark Pontz - Fine Living Lancaster
  • Fritz Schroeder - Lancaster County Conservancy
  • Joe Sheldon - Gordon Food Service
  • Scott E. Kuhn - Wells Fargo Bank
Publicatiedatum: