Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vietnam: Agrotoerisme steeds populairder

De vraag naar veilige voedingsbronnen wordt in Vietnam steeds groter en daarom richten steeds meer telers in de stad Da Lat zich op de biologische teelt en het telen op water. 

Deze producten waren in eerste instantie bedoeld voor de verkoop op lokale markten en andere distributiekanalen, maar de meeste producten worden nu gelijk door de teler aan bezoekers van zijn bedrijf verkocht. Le Quoc Duc, eigenaar van de Duc Tin hydrocultuur groententeeltbedrijf, zegt dat hij tot wel 100 kilo aan groenten kan verkopen aan bezoekers die de producten zelf oogsten. "Het gratis openstellen van mijn bedrijf voor bezoekers heeft voordelen voor beide partijen. Bezoekers leren hoe planten in een veilige omgeving geteeld kunnen worden en ik kan extra geld verdienen om mijn gezin te onderhouden," zegt hij. 

Veel bezoekers zegen dat ze liever zelf groenten oogsten dan dat ze ze gewoon van de teler kopen, zegt ook Lu Huu Phan, een lokale teler.



Phan geeft dagelijks ook rondleidingen voor zijn bezoekers rond de rijen met zwarte tomaten, cherrytomaten en 100 kilo wegende pompoenen. Bedrijven in Da Lat die op water telen trekken dagelijks honderden mensen en in het weekend tot wel 1000 mensen. "Tijdens de vakantieperiode komen er wel 4000 bezoekers naar ons familiebedrijf," zegt Nguyen Van Duong, die een bedrijf van een hectare groot heeft in Da Lat. Tientallen teeltbedrijven hebben hun eigen variĆ«teiten van groenten en fruit ontwikkeld om de bezoekers te verrassen. Toch zeggen experts dat professioneel agrotoerisme verbeterd moet worden om het toerisme in Da Lat te promoten. Hoang Ngoc Huy, een ambtenaar in Da Lat, zegt dat de stad de telers cursussen op het gebied van toerisme en gastvrijheid aan wil bieden, zodat zij de behoeftes van toeristen beter leren begrijpen en hier zo op in kunnen spelen. Een voorbeeld hiervan zou het aanbieden van accommodatie bij teeltbedrijven kunnen zijn. 

Samen met de conventionele attracties, zoals Love Valley, Truc Lam Temple, Da Lat Flower Garden en de Cam Ly waterval moeten de nieuwe attracties er voor zorgen dat er meer lokale en internationale toeristen naar Da Lat en omliggende plaatsen komen.

Bron: Vietnam Investment Review / Agroberichten Buitenland
Publicatiedatum: