Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Van Hall Larenstein start met Teeltcursus Kroos

Sinds enkele jaren wordt eendenkroos -ook wel waterlinzen genoemd- gezien als 'superfood' en mogelijk zelfs als duurzaam alternatief voor soja als bron van eiwitten. In 2015 schreef Cees Gauw, docent Tuinbouw en Akkerbouw aan hogeschool Van Hall Larenstein, zelfs een heus kookboek gevuld met recepten rondom deze waterlinzen. Daarnaast kan kroos ook prima gebruikt worden voor veevoeders. Omdat de populariteit van dit eiwitrijke gewas inmiddels enorm is gestegen en daarmee ook de behoefte naar het delen van de kennis om het te kunnen verbouwen, begint hogeschool Van Hall Larenstein vanaf 2018 met de korte Teeltcursus Kroos voor agrariƫrs en veehouders. Deze cursus zal in de tweede week van februari van start gaan en plaatsvinden op waterpark Het Lankheet in Haaksbergen. Deelname is kosteloos voor boeren.



Gratis rondleidingen
Deze teeltcursus is onderdeel van het project Aquatische Biomassa Keten. Dit project beoogt de impasse te doorbreken die de ontwikkeling van een productieketen voor aquatische biomassa tot vandaag verhindert. Zolang de teelt van deze biomassa nog op zeer kleine schaal plaatsvindt, is er onvoldoende biomassa beschikbaar voor de verwerking op een schaal die economisch rendabel is. Om de ontwikkeling op grote schaal in gang te zetten, is op waterpark Het Lankheet op 3 ha gestart met de teelt van Waterlinzen (Lemna). In september 2017 zullen hier voor potentiƫle deelnemers aan de cursus een aantal gratis rondleidingen plaatsvinden om een helder beeld van de omvang en mogelijkheden van dit gewas te schetsen.

Omvang cursus (start tweede week februari 2018)
Boeren, die na een rondleiding besluiten deze teeltcursus te gaan volgen, moeten rekening houden met een studielast van zo'n 13 uur (anderhalve dag). Tijdens deze cursus zullen zij samen met ervaren professionals alles leren over het kweken en oogsten van dit innovatieve gewas.

Meer informatie hierover en inschrijven voor de rondleidingen via www.kroos.co.

Data van de rondleidingen
  • 14 september 2017 - (donderdag) - 13:00-15:00 uur
  • 15 september 2017 - (vrijdag) - 13:00-15:00 uur
  • 19 september 2017 - (dinsdag) - 13:00-15:00 uur
  • 25 september 2017 - (maandag) - 13:00-15:00 uur
  • 2 oktober 2017 - (maandag) - 13:00-15:00 uur

Publicatiedatum: