Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

SuprimAir-kas voor Zuid-Franse tomatenkweker

In het zuiden van Frankrijk, zo'n 30 kilometer van Avignon, is Certhon gestart met de bouw van een SuprimAir- kas voor Poumo D'Amour. Na de realisatie van dit twee hectare project zullen er vleestomaten in worden geteeld.

Vanwege de hoge temperaturen in de zomer zit voor de Zuid-Franse tomatenteler Hubert Thierry de grootste uitdaging van zijn bedrijf in het beheersen van het klimaat in de kas én het buiten houden van insecten. Daarom is zijn keuze gevallen op een SuprimAir- kas, waarbij de klimatologische omstandigheden tot in de finesse beheersbaar zijn én door overdruk in de kas insecten effectief geweerd worden. Dit maakt het voor Thierry straks mogelijk om jaarrond te telen met een hoge productie, iets wat vanwege de extreme hitte in de zomer eerder niet mogelijk was.



Het is niet de eerste keer dat Poume D'amour voor Certhon kiest: in 2003 was Certhon verantwoordelijk voor de installatie van het ketelhuis en de verwarming in de traditionele kas. Bij het huidige project wordt een deel van deze traditionele kas gesloopt en vervangen door de hypermoderne, semi-gesloten SuprimAir- kas. Certhon is hierbij geheel verantwoordelijk voor het ontwerp en de realisatie van de nieuwe kas en verwarming. Extra belichting is in deze kas niet nodig: in de Provence is voldoende zonlicht. Op dit moment is de fundering bij Poumo D'amour gelegd en is er gestart met de bouw van het complex. Verwacht wordt dat de bouw half november van dit jaar is afgerond, waarna de jaarronde productie gestart kan worden.

Voor meer informatie:
Certhon
ABC Westland 555
2685 ZH Poeldijk
Tel: +31 174 22 50 80
Fax: +31 174 22 50 81
www.certhon.com
Publicatiedatum: