Dé website voor de Nederlandse groententeelt


Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende tuinders

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Fransen betalen te veel voor AGF

Volgens de Franse landbouwcoöperatie Modef, betalen consumenten te veel voor groenten en fruit. Hun directeur legt de schuld van de hoge voedselprijzen bij grossiers en importeurs. Zij verhogen de prijzen, die de consumenten uiteindelijk in de supermarkten moeten betalen. 

Girardi sprak tijdens de jaarlijkse 'solidarity farmer's market' in Parijs. Er worden meer van zulke markten gehouden in regio Ile de France. De telers protesteren tegen de winst die de grote bedrijven maken en de lage prijzen die ze voor hun producten betaald krijgen. Afgelopen jaar werd er 50 ton verse voeding direct aan de consument op de markt verkocht. Doordat hier geen tussenpersoon bij betrokken was, lagen de prijzen aanzienlijk lager.

Girardi: "We brengen telers en consumenten in contact. De prijzen zijn precies goed. Telers verdienen er genoeg aan om van te leven en de consument betaalt een passende prijs." In sommige Parijse buitenwijken kunnen meloenen en tomaten per kilo wel €3 tot €3,50 kosten. Op de markt kosten ze slechts €1,50 per kilo. Girardi zegt dat het succes van de boerenmarkten de oneerlijke prijzen van grootschalige distributie tegengaat. 


Publicatiedatum: 7-9-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: