Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Fransen betalen te veel voor AGF

Volgens de Franse landbouwcoöperatie Modef, betalen consumenten te veel voor groenten en fruit. Hun directeur legt de schuld van de hoge voedselprijzen bij grossiers en importeurs. Zij verhogen de prijzen, die de consumenten uiteindelijk in de supermarkten moeten betalen. 

Girardi sprak tijdens de jaarlijkse 'solidarity farmer's market' in Parijs. Er worden meer van zulke markten gehouden in regio Ile de France. De telers protesteren tegen de winst die de grote bedrijven maken en de lage prijzen die ze voor hun producten betaald krijgen. Afgelopen jaar werd er 50 ton verse voeding direct aan de consument op de markt verkocht. Doordat hier geen tussenpersoon bij betrokken was, lagen de prijzen aanzienlijk lager.

Girardi: "We brengen telers en consumenten in contact. De prijzen zijn precies goed. Telers verdienen er genoeg aan om van te leven en de consument betaalt een passende prijs." In sommige Parijse buitenwijken kunnen meloenen en tomaten per kilo wel €3 tot €3,50 kosten. Op de markt kosten ze slechts €1,50 per kilo. Girardi zegt dat het succes van de boerenmarkten de oneerlijke prijzen van grootschalige distributie tegengaat. 

Publicatiedatum: