Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Eerste Engelse verticale teeltbedrijf gebouwd

Een verticaal teeltbedrijf dat wordt gebouwd net buiten Dundee zal hoogstwaarschijnlijk vanaf het eind van het jaar sla en kruiden kunnen gaan telen. 

De futuristische constructie bij het James Hutton Institute (JHI) in Invergowrie is het eerste commerciĆ«le verticale teeltbedrijf in het Verenigd Koninkrijk. De constructie wordt uitgevoerd door Intelligent Growth Solutions, (IGS) in samenwerking met automatiseringsbedrijf Omron. Het bedrijf heeft onlangs zijn faciliteit in Guardbridge gesloten, waar ze bezig waren met prototypes om efficiĆ«nte verlichting te combineren met automatisering om verse gewassen in verticale torens te telen. Het bedrijf zal beginnen met het telen van sla en kruiden, maar het doel is om uiteindelijk ook een groter volume van goedkopere gewassen, zoals komkommers en tomaten, te gaan telen. IGS wil daarna deze technologie uitbreiden door in het gehele land verticale teeltbedrijven te bouwen. 

Lees meer op The Courier
Publicatiedatum: