Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

ScottsMiracle-Gro verkoopt Europese bedrijven

ScottsMiracle-Gro heeft de eerder aangekondigde verkoop van de meeste van zijn internationale consumentenbedrijven aan Exponent Private Equity, LLP, afgerond.

De transactie omvat bedrijven van ScottsMiracle-Gro in Australië, Oostenrijk, België, Frankrijk, Duitsland, Polen en het Verenigd Koninkrijk. Volgens voorzitter en CEO Jim Hagedorn is er nu een eind gekomen aan 'Project Focus', de grote herstructurering die het bedrijf twee jaar geleden aankondigde. "Vanaf nu zal bijna al onze omzet en winst uit Noord-Amerika komen, omdat we onze inspanningen en middelen richten op die aspecten van onze portefeuille die onze concurrentievoordelen het best benutten om de aandeelhouderswaarde te verbeteren.

"Door Scotts LawnService en onze internationale consumentenbedrijven af te stoten kunnen we onze aandacht verhogen voor onze hoofdmerken in de VS en snelgroeiende complementaire bedrijven zoals Hawthorne Gardening Company. De integratie van overnames onder de Hawthorne paraplu is volgens verwachting en we bevinden ons in de laatste fase van de overname van een belangrijk merk in een andere hydrocultuurcategorie. Ons doel blijft hetzelfde: het creëren van het meest succesvolle hydrocultuur tuinbouwbedrijf ter wereld."

Door de internationale afstoting van bedrijven verwacht het bedrijf over de hele linie de bedrijfsmarge met ongeveer 125 basispunten te verbeteren. In het lopende boekjaar zal de winst per aandeel wel eerst met zo'n $0,15 dalen in tegenstelling met de door het bedrijf gedane projecties. Deze daling is door de vertraagde sluiting en de bedrijfsprestaties iets minder dan eerst werd verwacht.

In oktober zal ScottsMiracle-Gro een aanvraag (Form 8-K) bij het SEC indienen waardoor de kwartaalresultaten zullen worden bijgewerkt van het boekjaar 2016 tot en met het derde kwartaal van 2017. 

Van TruGreen heeft het bedrijf een dividenduitkering ontvangen van $87 miljoen voor zijn minderheidsbelang in Scotts LawnService, dat ScottsMiracle-Gro in 2016 in een joint venture aan TruGreen overdroeg in ruil voor een aandeel van 30%. De dividenden zijn sindsdien tot bijna $290 miljoen opgelopen.

Volgens Hagedorn zullen deze gelden helpen om toekomstige acquisities en andere uitwassen van Project Focus te financieren. Alhoewel de joint venture grotendeels naar verwachting presteert zullen wat recente problemen bij TruGreen de inkomsten negatief beïnvloeden met nog eens vijf cent per aandeel in tegenstelling tot de projecties. Toch blijft het bedrijf optimistisch over de bijdrage van het belang in TruGreen aan het voordeel van de aandeelhouders.

Voor meer informatie:
www.scottsmiracle-gro.com
Publicatiedatum: