Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Enquete onderzoekt mogelijkheden automatisering in tuinbouw

AHDB Horticulture heeft bekend gemaakt dat ze een enquête gaan afnemen die het huidige niveau van automatisering en robotica in de tuinbouw onderzoekt en die identificeert waar toekomstige investeringen in technologieën gedaan moet worden. Het doel is om zorgen over kosten en arbeidsbeschikbaarheid onder telers te doen afnemen. 



Loonarbeid is verantwoordelijk voor tot wel 70% van de variabele kosten in sommige tuinbouwsectoren. Het Nationale Minimumloon drijft de kosten op en door de onzekerheid of migrantenarbeiders nog wel in het VK mogen werken na Brexit wordt het steeds belangrijker om technologieën te ontwikkelen die kunnen helpen om arbeidskosten en de druk voor bedrijven te verlagen. 

Er is een uitgebreide enquête naar telers van een groot aantal verschillende gewassen gestuurd en geselecteerde bedrijven zullen worden benaderd voor een diepgaand onderzoek.

Debbie Wilson, kennismanager bij AHDB: "We herkennen het belang van arbeidskosten voor teeltbedrijven en we weten hoe belangrijk het is om deze kosten zo laag mogelijk te houden. Het is ontzettend belangrijk dat we een compleet beeld van de huidige situatie in de sector hebben en daarom hebben we deze enquête ontworpen. We hopen dan ook dat telers de tijd willen nemen op de enquête in te vullen." 

Steve Tones, strategisch directeur bij AHDB: "Het aanpakken van de toenemende arbeidskosten en de afnemende beschikbaarheid van arbeiders staat boven aan onze lijst en is een zeer belangrijk punt voor veel telers."

"We hebben onlangs een programma gelanceerd waarmee we snel voor verbeteringen kunnen zorgen in de sector. De enquête over robotica en automatisering geeft ons de informatie die we nodig hebben om te bekijken hoe we het best tegemoet kunnen komen aan de noden van telers op de lange termijn en wat alternatieven zijn voor menselijke arbeid."

Telers die interesse hebben om deel te nemen aan een telefonische enquête kunnen hun contactgegevens sturen naar hort.info@ahdb.org.uk

Voor meer informatie: 
Lauren Colagiovanni
Marcomms
Tel: +61 024 7647 8781 
Publicatiedatum: