Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

LTO Glaskracht in gesprek met Inspecteur Generaal Inspectie SZW

Op 24 augustus gingen Inspectie SZW, LTO Nederland en LTO Glaskracht in gesprek over het rapport 'Staat van eerlijk werk', waarin de Inspectie SZW de resultaten publiceert van haar activiteiten op het gebied van eerlijk werk.

De LTO-organisaties waren eerder dit jaar niet gelukkig met de formuleringen in het rapport. Marc Kuipers, inspecteur generaal van de Inspectie SZW, gaf daarop een toelichting over de werkwijze van de Inspectie en de daaruit voortvloeiende vaststaande feiten.

Het risico van risicogericht inspecteren
De rapportage is gebaseerd op geconstateerde feiten uit afgesloten onderzoeken. Bestuurslid Wim van den Boomen van LTO Nederland en LTO Glaskracht gaven aan dat het nauw luistert op welke wijze de sector in het nieuws wordt gebracht. Wij juichen het toe dat misstanden worden aangepakt. We moeten echter voorkomen dat de resultaten van risicogericht inspecteren - waarbij men bij het inspecteren met name is gericht op het constateren van overtredingen - de beeldvorming over de hele sector beïnvloedt. Goed werkgeverschap is datgene waar LTO (Glaskracht) voor wil staan en wat voor het overgrote deel van de sector al geldt.

De partijen gaven aan dat er zeker behoefte is om samen op te trekken en gezamenlijk problemen aan te pakken. Er zijn concrete afspraken gemaakt over hoe we dat kunnen doen. Hierbij denken we aan het op elkaar afstemmen van communicatie, informatie-uitwisseling en het met elkaar en een aantal andere sectoren opstellen van een verklaring rondom gezond, eerlijk en veilig werk. Deze verklaring kan eventueel gekoppeld worden aan de jaarlijkse World Day for Decent Work die dit jaar op oktober 2017 valt. De verklaring past ook goed in het LTO Glaskracht beleidsprogramma Verantwoorde Glastuinbouw.

Op 8 september is er een vervolgoverleg om tot invulling van concrete werkafspraken te komen.

Bron: LTO Glaskracht Nederland (Peter Loef)
Publicatiedatum: