Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
1 september, Heeswijk-Dinther

Proeven en technieken op de Aardbeien Demodag 2017

De Aardbeien Demodag staat weer voor de deur. Op dit jaarlijkse event staat de teler met zijn aardbeien centraal. 1 september 2017 (13.00u-18.00u) vormt Verkuijlen Groenten en Fruit in Heeswijk-Dinther het decor van deze editie van de Aardbeien Demodag. Duik dieper in de wereld van de aardbeienteelt met proefvelden, smaaktesten, rondleidingen en een internationale markt.



Proefveld
Bij Verkuijlen Groenten en Fruit zijn in de nieuwe tunnel van Meteor Systems een aantal juni-dragende aardbeirassen geplant ter demonstratie, zoals Elsanta, Joly (CIV Mazzoni), Magnum (Marionnet), Murano als 60day crop (CIV Mazzoni), Opera (Fresh-Forward) en Sibilla (CIV Mazzoni). Ook zijn er hightech toepassingen te bewonderen met gewasopnamen vanuit de lucht. HortiNova is aanwezig om een bakkenproef met zwavel toe te lichten. Bij de stellingen worden verschillende proeven toegelicht. De proef van Koppert ligt op deze locatie. De bemestingsproeven zijn elders uitgevoerd en worden wel vrijdagmiddag besproken.
  • Biologische insectenbestrijding (Koppert Biological Systems): In deze proef wordt het effect van twee biologische insectenbestrijdingsschema's vergeleken in een stellingteelt Murano. Hierbij wordt de tripsdruk gemonitord.
  • Effect van KC0713 op bestrijding van meeldauw en botrytis (Koppert Biological Systems): Het doel van dit onderzoek is het effect van de Koppert producten KC0713 en KC0713 + Addit op meeldauw en botrytis vast te stellen. Dit gebeurt in een aardbeienteelt op stelling in het ras Murano.
  • Gebruik van EKOTE Fruit (CRF) in Elsanta vermeerdering (E-Kompany).
  • Gebruik van Multigro (CRF) in Elsanta vermeerdering (Haifa). Haifa en E-Kompany hebben een demonstratieproef gelegd met een SRF waarvan zijn denken dat deze past binnen een vermeerderingsteelt Elsanta in de vollegrond. Dit dient als een eerste proef om kennis te maken met de sector en om de sector kennis te laten maken met Haifa en E-Kompany.
Verder zijn er buiten demonstraties van:
  • ZHE demonstreert met een BCS tractor en Ilmer maaier in de stellingen.
  • Homburg Holland i.s.m. Widontec zijn aanwezig bij de stellingen specifiek voor het spuiten in stellingenteel.
  • Schellekens Totaalprojecten staat op het demoveld.
  • Traycon Projecten BV staat op het demoveld.
  • Jeroen vd Heuvel BvBa zal in bewerkte grond een vijftal rijen folie hebben liggen en deze verder toelichten.
  • Basrijs demonstreert een ruggenvormer en gatenprikker.
  • Ervaar zelf wat een drone waarneemt als je deze voor remote sensing inzet op jouw perceel.


Rondleiding huisvestingscomplex Verkuijlen
Bij de huislocatie van Verkuijlen Groente & Fruit aan de Boterweg in Heeswijk-Dinther is enkele jaren terug een groot complex gerealiseerd voor de huisvesting van de tijdelijke medewerkers van het bedrijf. Deelname aan de rondleiding is alleen mogelijk vanaf het demodagterrein, waar een bus de deelnemers ophaalt en terugbrengt.

Lekkerste aardbei, smaaktest voor afzet
De demodag heeft ook dit jaar weer de afzetorganisaties en ook de telers uitgedaagd hun lekkerste aardbeien te laten meedingen. De berry babes laten u de deelnemende aardbeien proeven waarna u op uw stembriefje uw voorkeur kunt aangeven. Om 17.45 uur wordt de prijs uitgereikt aan het bedrijf met het lekkerste aardbeienras van 2017.



Internationale informatiemarkt
De informatiemarkt vindt plaats in de tent. Hier presenteren diverse bedrijven hun producten. Na een toelichting van Stichting Aardbei Onderzoek (SAO) over de stand van zaken en de officiƫle afsluiting door Mark van Aert (Voorzitter LTO gewasgroep Aardbeien) zal Maarten van der Linden van ABAB Accountants en Adviseurs de winnaar van de ballonvaart bekendmaken, die direct in de ballon kan stappen voor een tochtje boven Heeswijk-Dinther.

Praktische informatie
  • Vrijdag 1 september, van 13.00 tot 18.00 uur
  • Verkuijlen Groente & Fruit, Vorstenbosseweg naast 4a, Heeswijk-Dinther.
De Aardbeien Demodag wordt georganiseerd door Delphy en ZLTO.

Voor meer informatie:
www.zlto-events.nl/aardbeien-demodag-2017
Publicatiedatum: