Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Violette aubergines met succes geïntroduceerd in Spanje

Violette of ronde aubergines worden sinds kort op de Spaanse markt geïntroduceerd. De violette aubergine komt oorspronkelijk uit Italië, maar wordt nu ook onder plastic in Almeria geteeld.

"We werken sinds de lente van dit jaar met dit product. We zijn erg blij met hoe dit ras op de markt wordt ontvangen. De reacties zijn vooral goed in de catering-sector, omdat de violette aubergine perfect is als vulling of als confituur," zegt Andrés Sánchez, die als inkoopmanager verbonden is aan de in Madrid gevestigde groothandelsmarkt Mercamadrid.



"Deze aubergine wordt gekenmerkt door de fel paarse kleur, een dikke schil en veel vlees. Als hij gefrituurd of geroosterd wordt, krijg hij een zoete smaak. Er is wetenschappelijk bewezen dat paarse groenten en fruit zoals blauwe bessen een gehalte aan antioxidanten bevatten, dat hoger ligt dan bij andere AGF-soorten. Vanaf volgende maand hebben we ook een nieuw ras van blauwachtige tomaten in het aanbod."

Het product wordt door Alozar verpakt in elegante houten kisten. lke kist bevat acht stuks. De aubergines zijn van het merk Naturinda, dat aan een leverancier in Almeria toebehoort. "Dit product is het grootste deel van het jaar verkrijgbaar bij Mercamadrid. We verkopen de aubergines aan kleine retailers en traiteurs, restaurants en een kleine supermarktketen."



Hoewel je zou denken dat een delicatesse als de violette aubergine een hoge prijs zou hebben, verschilt de prijs in werkelijkheid niet echt van die van conventionele aubergines. "Een conventionele zwarte of gestreepte aubergine heeft op dit moment een prijs van ongeveer €1 per kilo. De violette aubergines kosten tussen de €1,30 en €1,40 per kilo."

Voor meer informatie:
Andrés Sánchez
Alozar S.L.
alozarsl@hotmail.com
T: +34 660630457
Publicatiedatum: