Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuwe markten voor Poolse pompoenen

Poolse telers blijven zoeken naar nieuwe afzetmarkten en producten om de leegte die de Russische boycot heeft achtergelaten te vullen. Nu de Poolse consument steeds vertrouwder raakt met pompoenen, heeft Perfect Fruits Company uit Polen bijvoorbeeld een deel van zijn appelproductie omgeschakeld naar de pompoenenteelt en met succes. 



"We zijn een jaar of vijf geleden begonnen met de teelt van Hokkaido pompoenen en hoewel de markt nog bescheiden is, is er zeker sprake van groei. De meeste Poolse consumenten zijn niet bekend met pompoenen maar we hebben veel aan promotie gedaan om de afzet te stimuleren. Iedere pompoen die we verkopen is voorzien van een etiket met receptideeën en tips voor de bereiding," legt Monika Szczesna van Perfect Fruits uit. 



De oogst van Hokkaido pompoenen begon vorige week en zal nog de hele maand september duren. Eenmaal geoogst, wordt een deel van de pompoenen voor één à twee maanden opgeslagen, wat betekent dat de Hokkaido pompoenen nog tot november verkrijgbaar zullen zijn. Er wordt dit seizoen een productie van zo'n 250 ton verwacht. Buiten de binnenlandse markt, levert het bedrijf ook aan België en Frankrijk. De pompoenen wegen gemiddeld tussen de 0,8 tot 3,5 kilo en worden momenteel verkocht voor €0,50 - €0,60 per kilo (inclusief transport). 

"België is onze grootste afzetmarkt voor pompoenen. Gezien de consumentenvraag zijn we onlangs specifiek voor deze markt gestart met de teelt van Musquee pompoenen. De Musquee is een fors ras met een gemiddeld gewicht van zo'n kilo of acht en is daarom veel te groot voor de afzet op onze eigen markt. We zullen volgende week beginnen met de oogst van deze pompoen."

Voor meer informatie:
Monika Szczesna
Perfect Fruits Company
perfectfruits@interia.pl
Publicatiedatum: