Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Poolse tomatenprijzen rijzen de pan uit

"De prijzen op de Poolse kastomatenmarkt zijn drastisch veranderd na de forse prijsdaling van vorige week. Vorig weekend werden tomaten ongeveer 20% duurder," laat Agnieszka Acrimowicz van Targban weten.

Afhankelijk van de kwaliteit variëren de huidige prijzen tussen de €0,50-€0,60 per kilo. Eind vorige week lang de kiloprijs nog onder de €0,45.



Agnieszka vertelt dat de eerdere prijsdaling het gevolg was van het warme weer dat ervoor zorgde dat vollegrondstomaten sneller dan verwacht rijpten en de markt overspoelden. Nu de vollegrondsteelt weer genormaliseerd is, zijn de prijzen voor kastomaten gestegen vanwege de krappe aanvoer.

Er is ook een tekort aan trostomaten omdat telers deze los zijn gaan verkopen om het gebrek aan gewone tomaten te compenseren. 

Goede mogelijkheden voor Poolse paprika's
De hoge prijzen van Nederlandse paprika's hebben de vraag naar Poolse opgedreven. Nederlandse paprika's worden momenteel voor €7,50 per kilo verkocht, Poolse voor €3,55 per kilo en groene paprika's voor respectievelijk €5,75 en €2,95. "Ons exportvolume is gestegen, met name voor rode en gele paprika's. Hoewel de groente iets minder volmaakt is qua vorm is de lage prijs zeer aantrekkelijk voor groothandelaren."

Targban is gespecialiseerd in premium producten en laat weten dat de huidige situatie zeer gunstig is voor het bedrijf. "Onze exportcijfers zijn gegroeid ten opzichte van vorig jaar, wat vooral te danken is aan de rechtstreekse verkoop aan nieuwe afzetmarkten zoals Denemarken, Zweden en Kroatië. Scandinavische markten stellen zeer hoge eisen aan de kwaliteit, maar zijn ook bereid hier meer voor te betalen. In Zuid-Europa, bijvoorbeeld in Kroatië, is de consument juist bereid iets aan kwaliteit in te leveren zolang de prijs maar goed is," aldus Agnieszka. 

Voor meer informatie:
Agnieszka Arcimowicz
Targban
Tel: +48 22 48 14 804
Fax: +48 22 48 14 801
Email: a.arcimowicz@targban.com
www.targban.com
Publicatiedatum: