Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
prijs een euro naar beneden

VK: Broccolivolume gestegen, waarde gedaald

Volgens de gegevens van het Kantar Worldpanel is in de afgelopen 5 jaar de broccoli-markt in het Verenigd Koninkrijk gegroeid van 83 miljoen ton tot 113 miljoen ton.
 
Maar door de stijgende prijsdruk is de waarde gedaald van €225.815 miljoen (£208) naar €195.416 miljoen (£180 miljoen). Dat is een daling van 0.4% ten opzichte van het voorgaande jaar. Toch blijven er kansen om de omzet te vergroten en het Britse seizoensgebonden aanbod op de rit te zetten volgens onderzoek van Produce Business UK (PBUK).

Chris Cowan, directeur strategisch inzicht van Kantar Worldpanel: "De prijs is de belangrijke drijvende kracht achter de waardevermindering. In 2013 was de gemiddelde prijs voor broccoli € 2,7342 (£ 2,52)/kg terwijl het tegenwoordig € 1,7252 (£ 1,59)/kg is.

Richard Mowbray, vicevoorzitter van de British Brassicas Association: "Tijdens de laatste jaren is er verval geweest in de hele tuinbouw. Toch geloof ik in mogelijkheden voor Britse broccoli en de Britse tuinbouw in het algemeen. Met name als gevolg van de verzwakking van de Britse pond en de veranderingen als gevolg van Brexit. Geïmporteerde broccoli is nu 15-20% duurder dan het 18 maanden geleden was. Het land zou meer mogelijkheden kunnen krijgen in zelfvoorzienend voedsel, afhankelijk van de handel en de ondersteuning die telers van het Verenigd Koninkrijk krijgen."

Bron: producebusinessuk.com
Publicatiedatum: