Polyfenol, een metaboliet van fotosynthese, bevat meerdere hydroxylgroepen die aanwezig zijn in een groot aantal planten met uitstekende antioxidante werking. Deze worden vooral gebruikt als niet-giftig voedseladditief en staan bekend om hun anti-bacteriële en mogelijk anti-carcinogene kenmerken.
In vergelijking met andere methodes is de spray preciezer en vermijdt deze kruisbesmetting. Daarnaast verlengt de spray de houdbaarheid van versproducten, zoals mandarijnen en aardbeien. Deze waren na respectievelijk 28 dagen en 58 uur nog vers, waar onbehandeld fruit na deze tijd schimmel vertoonde. Zie de afbeeldingen hieronder.
a –I, II: Onbehandelde en behandelde mandarijnen die 14 en 28 dagen onder normale omstandigheden zijn bewaard; b –I: Onbehandelde en behandelde aardbeien die 58 uur onder normale omstandigheden zijn bewaard; b –II: Statistische resultaten van de nog eetbare aardbeien.
Professor Choi: "De techniek waarbij een eetbare laag wordt aangebracht door middel van nano spray staat nog in de kinderschoenen. Toch hebben ze al een veelzijdigheid laten zien, waardoor we er erg enthousiast over zijn."
Bron: KAIST