Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Mexicaanse telers besparen met Nederlandse technologie

Waterschaarste en slechte water kwaliteit is wereldwijd één van de grootste uitdagingen in de glastuinbouw. Ondanks het succes in Nederland ondervindt de toeleverende industrie problemen om water besparende oplossingen te integreren in internationale glastuinbouwprojecten.

Om de Nederlandse toeleverende industrie te ondersteunen zodat internationale tuinders beter kunnen worden overtuigd om te investeren in water besparende technieken, is Wageningen University & Research Business Unit Glastuinbouw in mei 2017 een project voor water- en meststoffenbesparing gestart. Dit project wordt gefinancierd als Seed Money Project door de Top Sector Tuinbouw en Uitgangsmateriaal.

Water- en meststoffenbesparingen
Het doel van dit project is om de lokale bevolking bewust te maken van mogelijke water- en meststoffenbesparingen door Nederlandse waterbesparende oplossingen te integreren in hun projecten. Als een casestudie worden suggesties aangedragen om de water en meststoffen efficiëntie van 5 verschillende Mexicaanse bedrijven - variërend van grondteelt in schaduwnetten tot hightech hydroponics - te verbeteren. Met de ondersteuning van 5 Mexicaanse glastuinbouw bedrijven, de Mexicaanse beschermde teelt verenging (AMHPAC) en de toeleverende industrie zoals vertegenwoordigt door Cultilene, Van der Knaap, Yara, Ridder – HortiMaX, Planta Nova, Netafim en Aqua 4D worden de project resultaten gerealiseerd.

In de komende maanden worden de project resultaten besproken met de Nederlandse toeleverende industrie en de Mexicaanse telers. In November worden de resultaten gepresenteerd in Mexico tijdens de Agrifood Expo Guanajuato.

Seed Money project
Het lange termijn doel van dit onderzoeksthema is om een rekenmodel te ontwikkelen zodat voor verschillende glastuinbouwprojecten voor verschillende plekken op aarde de water en meststoffen efficiëntie verbeterd kan worden. Dit rekenmodel zal de Nederlandse toeleverende industrie ondersteunen om lokale tuinders te kunnen overtuigen dat het financieel aantrekkelijk is om te investeren in water besparende technologieën. Dit Seed Money project werkt als een versneller om additionele fondsen te enthousiasmeren zodat de ontwikkeling van dit water en meststoffen besparende rekenmodel verder wordt ondersteund.

Bron: Wageningen University & Research
Publicatiedatum: