Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Competentiecentrum tuinbouw Klein-Altendorf moet behouden blijven

Christoph Nagelschmitz, voorzitter van het 'Provinzialverband Rheinischer Obst- und Gemüsebauer', vroeg tijdens een bezoekje van landbouwminister Christina Schulze Föcking aan het 'Haus der Landwirtschaft' te Bonn, aandacht voor de dringende problemen binnen de groenten- en fruitteelt in het Rheinland.


Christoph Nagelschmitz overhandigt Christina Schulze Föcking een brief waarin dringend om steun gevraagd wordt voor het behoud van het competentiecentrum tuinbouw Klein-Altendorf.

Zorgen over het voortbestaan van het competentiecentrum tuinbouw Klein-Altendorf
De fruittelers in het Rheinland zijn bezorgd over het voortbestaan van het competentiecentrum tuinbouw in Klein-Altendorf, verklaarde Christoph tegenover de minister. Nadat de deelstaatregering van Rheinland-Pfalz door het opzeggen van de bestaande pachtcontracten te kennen heeft gegeven zich uit de gezamenlijke verantwoordelijkheid en de financiering van deze zo belangrijke instelling terug te willen trekken, ziet het Provinzialverband diens voortbestaan ernstig in gevaar. Christoph overhandigde de minister een brief waarin hij samen met vicevoorzitter Georg Boekels vraagt om steun voor het behoud van het competentiecentrum tuinbouw van deelstaat Nordrhein-Westfalen. "Het competentiecentrum Klein-Altendorf is een in haar soort unieke samenvoeging van fruitbouwkundige vakcompetentie. Niet alleen voor Duitsland, maar ook voor ver daarbuiten", aldus Georg Boekels. Het competentiecentrum heeft zichzelf een excellente naam bezorgd, omdat zij praktische en wetenschappelijke, conventionele en biologische aspecten in haar onderzoeken en scholing integreert en kennis hierover bereid heeft voor fruittelers in Rheinland-Pfalz en Nordrhein-Westfalen.

Moeilijke situatie voor door vorst getroffen fruitteeltbedrijven
Christoph maakte de minister bovendien attent op de moeilijke situatie van de fruitteeltbedrijven, die vanwege de uitwerkingen van de nachtvorst van 19 op 20 april rekenen op oogstverliezen van meer dan 50%. "We verwachten de kleinste fruitoogst sinds meer dan vijfentwintig jaar." Met name bij appelen dreigt voor sommige bedrijven een complete uitval van de oogst. Christoph bracht zijn verwachting naar voren dat deelstaat Nordrhein-Westfalen net zoals Baden-Württemberg en Rheinland-Pfalz een hulpprogramma ter financiële ondersteuning van de getroffen fruittelers op gang brengt.
Publicatiedatum: