Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Amerikaanse biosector discussieert opnieuw over teelt op water

Vorige week heeft de NOSB een conferentie via internet gehouden waarin ze nogmaals de teelt op water besproken hebben. Ook dit keer hebben ze geen overeenstemming bereikt over of deze teelt wel of niet gecertificeerd kan worden door USDA Organics. 



De internetconferentie stond ook open voor het publiek. De NOSB heeft echter nog niet over kwestie gestemd. Dit wordt gedaan op de volgende vergadering, die van 31 oktober tot 2 november plaatsvindt.

Tom Chapman, voorzitter van de National Organic Standards Board zei tijdens de vergadering dat hij neigt naar het steunen van de aanbeveling van 2010 toen de NOSB zei dat "Teelt op water...zeker niet geclassificeerd kan worden als een gecertificeerde biologische groeimethode, omdat hydrocultuur geen gebruikt maakt van de bodemplanten ecologie, wat een essentieel onderdeel uit maakt van de biologische teelt en de USDA (National Organic Program) regulaties die de teelt overziet." Chapman benadrukte echter dat de aanbeveling van 2010 geen uitspraken doet over wat toegestaan en wat verboden is. 

Megan Poinski van FoodDive.com heeft een samenvatting van de teleconference gemaakt. Lees meer op FoodDive.com

Publicatiedatum: