Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Spanjaarden werken samen met Chinese plantenkweker

Geënte planten nieuwe standaard in Chinese solarkassen

Nu China's tuinbouwsector aan het moderniseren is, komt er steeds meer vraag naar automatisering en professionalisering. Dat merkt de Spaanse machienbouwer Conic System ook. "Steeds meer Chinese telers hebben interesse in geënte groentenzaailingen", vertelt Xavier Pajares.Het bedrijf werkt inmiddels samen met een Chinese groentenkwekerij.




China's groeiende markt is ideaal voor de Spaanse machinebouwer Conic System. In de catalogus van Conic zijn onder andere zaaimachines, irrigatiesystemen, traywassers, verstuivers en entmachines te vinden. Om zo goed mogelijk aan de vraag van de Chinese markt te kunnen voldoen, is het bedrijf een samenwerking aangegaan met de Chinese kwekerij Liaoning Yinong Agri-Tech voor verkoop, distributie en dienstverlening.

Kwekerij met showroom
Liaoning Yinong produceert zelf niet alleen kasgroenten, maar levert dus ook jonge planten. Het bedrijf werkt vanuit vier vestigingen in de de buurt van Liaoning, in het Noordoosten van China. Twee van de kwekerijen zijn gesitueerd in Tieling, nog een in Hurutao (Suitzong) en de laatste in Dalian.

Omdat Liaoning Yinong de machines van Conic al in hun eigen plantenkwekerij gebruikt is de samenwerking met Liaoning Yinong Agri-Tech dan ook een logische volgende stap voor Conic. In de kwekerij in Dalian heeft de teler zelfs al een speciale showroom ontworpen waar demonstraties met de machines van Conic Systems gedaan kunnen worden.

Geënte planten
Er worden allerlei machines van Conic gebruikt, van zaaimachines tot verstuivers. Ook gebruiken ze een entmachine van Conic waarmee met slechts zes medewerkers met een snelheid van 2500 planten per uur geënt kan worden. 

Het bedrijf produceert vooral tomaten, aubergines, komkommer en paprika planten. De jonge planten die niet aan de lokale telers worden verkocht gebruiken ze in hun eigen zonnekas. Daarnaast worden binnen het bedrijf ook aardbeien geteeld. Tijdens speciaal georganiseerde open dagen kunnen lokale inwoners zelf aardbeien en groenten bij het bedrijf oogsten. 

Conic System heeft grote verwachtingen voor hun producten op de Chinese markt. Na Israël, Turkije, Europa en Zuid-Amerika is China klaar om de volgende belangrijke markt voor het Spaanse bedrijf te worden. 

Voor meer informatie:
Conic System

Publicatiedatum: