Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zwakke pond nekt Britse teler

Een van de grootste Britse vollegrondstelers en leveranciers van salades heeft het faillissement aangevraagd. Southern Salads heeft aangegeven failliet te zijn doordat na de Brexit de importprijzen van groenten door het dak gingen.

Curator Ian Vickers vertelt dat het bedrijf in de problemen kwam doordat de Britse pond ten opzichte van de euro flink in waarde daalde. Daardoor stegen de kosten van groentenimport. Southern Salads importeerde verse groenten en fruit uit Nederland, Polen, Italië en Spanje.

Dit voorjaar werden de problemen door de valuta-schommelingen erger. "Het bedrijf kon daar in onderhandelingen met de Europese leveranciers geen verandering in brengen", vervolgt de curator. "Maar het lukte ook niet de kostenstijging door te berekenen aan supermarkten en klanten."

Southern Salads had bovendien uitgebreid in 2014 en dat drukte zwaar op de cijfers. De verwachte omzetstijging kwam er echter niet. Deze zomer werd gezocht naar laatste mogelijkheden, maar ook dat is niet gelukt. Southern Salads leverde onder andere bladsla, kolen en gesneden groenten aan supermarkten, restaurants en reisorganisaties in het Verenigd Koninkrijk. Het bedrijf was al 30 jaar lang actief en behaalde in 2015 een omzet van £30 miljoen (€33,0 miljoen). In de piekperiode produceerde het bedrijf 50 ton aan bladsla per dag. Het in Tonbridge gevestigde familiebedrijf is per direct gestopt met alle activiteiten. Van de 260 werknemers worden er slechts enkele aangehouden.
Publicatiedatum: