Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

China: Plotselinge stijging preiprijzen

Volgens een Chinees nieuwsblad blijft de Chinese groentenproductie achter. Het warme weer en de bovenmatige regenval heeft geleid tot een verminderde oogst van diverse soorten groenten waardoor ook de prijs stijgt. De prijs van prei is al jaren instabiel. Vorige maand haalde de prei uit de noordelijke regio's de 1 yuan per 500 gram niet, maar de afgelopen dagen steeg de prijs tot zelfs voorbij 2 yuan, een toename van 68%. Vergeleken met vorig jaar is het zelfs een stijging van 110%, die veel mensen heeft verrast.

Deze plotselinge prijsverhoging houdt verband met de regen. De laatste tijd regent het regelmatig in Shandong. Veel prei is nu ondergelopen, waardoor het is gaan rotten. Ook bemoeilijkt de doorlopende regenval de oogst en verwerking van de prei. Het verlaagde aanbod en de hogere productiekosten hebben uiteindelijk ook geleid tot een toename van de marktprijs. 


Bron: CNR Network
Publicatiedatum: