Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Tomatenprijzen India schieten omhoog

In juli stegen in Bulgarije de groothandelsprijzen van tomaten fors maar in India was er sprake van een ware prijzenhausse, zo blijkt uit cijfers van het CAPA (Centre for Agricultural Research in Agriculture). 

De tomatenprijzen in de EU waren hoog in de wintermaanden en daalden daarna geleidelijk om in juni en juli hun laagste niveau te bereiken. Hierna volgde een stijging die dit jaar een maand eerder inzette. 

Uit de cijfers van CAPA blijkt dat de tomatenprijzen in India pas echt explosief zijn gestegen. Momenteel bedraagt de gemiddelde retailprijs ongeveer tussen de €1,02 en €1,20, een stijging van maar liefst 50% in 50 dagen. Normaal gesproken liggen de prijzen deze maand rond de €0,43 tot €0,51 per kilo. 

Uit gegevens van het Turkse Bureau voor de Statistiek blijkt dat in 2017 de totale groentenproductie in het land op het niveau van 2016 zal liggen en zo'n 30,3 miljoen ton zal bedragen. Als gevolg van de boycot van Qatar door overige Golfstaten, zag Turkije zijn AGF-export naar Qatar in de periode mei en juni 2017 met 74% stijgen. Het overgrote deel van dit volume bestond uit tomaten, goed voor €209 miljoen van de totale exportwaarde van €323 miljoen. Deze situatie is gunstig voor Turkse tomatenexporteurs omdat Rusland eerder een importverbod op Turkse tomaten invoerde. 
 

Bron: fermer.bg
Publicatiedatum: