Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
22-24 november, Shanghai

Kom in contact met de Chinese tuinbouw op Horti China

Sinds enkele jaren is de teelt (vooral van duurdere groenten en fruit) in China een nieuwe fase ingegaan. Sleutelwoorden van deze nieuwe fase zijn voedselveiligheid, kwaliteit, verbetering, management/training en productie georiënteerde investeringen. 

De afgelopen 30 jaar heeft China zich opgewerkt tot tweede grootste economie ter wereld met bijna jaarlijks het hoogste groeicijfer van alle landen ter wereld. Te midden van deze enorme groei werd de tuinbouw (en ander voedsel producerende industrieën) gezien als "de vergeten industrie". De interesse in de tuinbouw richtte zich op onderzoek en 'demo projecten' die niet of amper winstgevend waren. De productie van groenten en fruit was (en is vaak nog) vooral in de handen van kleine, low-tech teeltbedrijven met lage productie cijfers per m2, weinig gebruik van moderne cultivatie methodes en hoog gebruik van bestrijdingsmiddelen en andere gevaarlijke middelen. 

Maar dit is aan het veranderen: de laatste jaren richten Chinese en buitenlandse investeerders zich op de moderne tuinbouw (vooral kassenteelt) als veelbelovende bedrijven. De groeiende Chinese middenklasse eist voedselveiligheid, meer variatie in groenten en fruit en een veelzijdiger dieet waar ook ruimte is voor 'westerse' versproducten zoals cherrytomaten, zoete paprika, aardappelen en verschillende variëteiten van appels, peren en ander fruit. Zowel investeerders als telers willen graag gebruik maken van moderne technologieën en plantvariëteiten die door westerse plantveredelingsbedrijven zijn ontworpen voor de Chinese markt. 

De Europese groenten- en fruitmarkt laat de laatste jaren overigens weinig groei zien. De grafiek hieronder laat een trend zien waarbij de consumptie van groenten en fruit in Europa sinds 2003 op en neer gaat met een negatieve trend sinds 2009 toen de economische crisis echt begon en een opwaartse trend sinds 2012. De verwachting is dat het Europese marktvolume op de lange termijn zal stabiliseren, maar er wordt weinig groei verwacht. 



Tegen deze achtergrond wordt China gezien als een florerende markt voor bedrijven die technologieën voor de tuinbouw ontwikkelen en die expertise hebben op dit gebied. Ambitieuze lokale entrepreneurs willen hun kennis graag delen en in contact komen met mensen die al jaren actief zijn in de tuinbouwsector wereldwijd, zoals leveranciers en telers uit Nederland. Om dit mogelijk te maken, is dit jaar een nieuw Trader Fair & Conference event, genaamd Horti China, opgezet. 

In het begin van dit jaar heeft VNU Exhibitions Asia Horti China officieel van start laten gaan. Tegelijkertijd zijn ze samenwerkingen aangegaan met IFEMA en Cesena Fiera, de organisatoren van grote tradefairs voor groenten- en fruitproducenten en exporteurs in Spanje en Italië. 

De Nederlands overheid heeft VNU Exhibitions Asia toestemming gegeven om zijn officiële kanalen te gebruiken om de Horti China te promoten. Daarnaast steunen ze de opstelling van een officieel "Holland Paviljoen" op de Trade Fair & Conference. Dit wordt gezien als een teken van aanmoediging voor de organisatoren van het evenement en als symbool dat ze hebben voldaan aan de Nederlandse kwaliteitsstandaard. Om Horti China wereldwijd te promoten, zal VNU Exhibitions Asia gaan samenwerken met een aantal internationale instellingen en met vele internationale bronnen van hun moederbedrijf Royal Dutch VNU Exhibition Group.

Het Horti China Trade Fair & Conference presenteert twee tentoonstellingen:
  • Horti Tech heeft als onderwerp de apparatuur en technologieën die nodig zijn voor de productie van groenten, fruit en bloemen, inclusief zaden en jonge planten (pre-harvest); 
  • Horti Fresh heeft als onderwerp de technologieën en systemen die nodig zijn voor het verwerken, verpakken, marketen, verhandelen en distribueren van verse producten (post-harvest). 

In zowel de pre-harvest en post-harvest onderdelen van het evenement zullen nieuwe en veelbelovende ontwikkelingen worden besproken door de Horti Innovation theme show. De samenwerking met partners uit Spanje en Italië heeft geresulteerd in de Mac Fruit Attraction China Expo, een bewezen concept voor het belichten van producten uit de groenten- en fruitsector en nieuwe technologieën om de versheid van producten langer te behouden.

Als platform voor professionals uit China en andere landen is VNU Exhibitions Asia tegelijkertijd gastheer van de China Green Week. Dit is een uniek evenement waar conferenties, seminars, bedrijfsbezoeken en veel andere activiteiten zullen worden georganiseerd. Het gedetailleerd programma met activiteiten en deelnemers zal binnenkort beschikbaar zijn.

De visie achter China Green Week is het uitwisselen van kennis door een platform te creëren voor de gehele tuinbouwsector met het doel om een verzamelpunt te worden in China voor lokale en internationale professionals. Tijdens de China Green Week worden alle onderwerpen besproken die bij de tuinbouw horen van plantveredeling tot de de retail van groenten, fruit, bloemen en planten en gerelateerde producten en services. De vier belangrijkste principes van de China Green Week zijn Groei, Waarde, Creëren en Duurzaamheid.
 
Daarnaast is er speciale aandacht voor:
  • Potentieel "verstorende" innovaties in de tuinbouw; 
  • De ontwikkeling, productie en marketing van biologische producten;
  • Revolutionaire ontwikkelingen in e-commerce en andere vormen van New Retail.
De China Green Week is een ideaal evenement voor nieuwe en ambitieuze marktspelers. De China Week vindt plaats in het National Exhibitions and Convention Centre in Shanghai, van 20 tot 24 november, tegelijk met de Horti China Trade Fair dat van 22 tot 24 november plaatsvindt. Door de variatie aan onderwerpen en deelnemers is het een must voor iedere leverancier, producent, opkoper en investeerder om bij dit evenement aanwezig te zijn. 

Voor meer informatie:
www.hortichina.cn
Publicatiedatum: