Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bulgaarse tomatenproductie 19% gedaald

In Bulgarije is een opvallende daling van de productie in groenten. De grootste daling is te zien bij de tomaten. Daar is een daling te zien van 16% in het volume van de oogst ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Tot nu toe zijn er 17.178 ton tomaten geoogst, met een opbrengst van 1.362 kg per hectare. Deze opbrengst is ongeveer 19% lager dan in 2016. Deze daling wordt veroorzaakt door verschillende invloeden: ten eerste omdat het oppervlak steeds kleiner wordt en ten tweede, door de slechte weersomstandigheden in het voorjaar en de hoge temperaturen in juli en de eerste tien dagen van augustus. 

Opvallende dalingen zijn ook waargenomen bij meloenen en watermeloenen, met respectievelijk 44% en 22% lagere producties dan in 2016. De gemiddelde opbrengst is 32% lager bij de meloenen en 15% lager bij de watermeloenen. 

Producenten van graangewasssen daarentegen melden hogere opbrengsten behalve voor raapzaad. Ook de situatie van aardappelen is interessant. Hoewel het oppervlakte dit jaar slechts 25.159 hectare is geweest (17% minder dan in 2016) zijn de opbrengsten uitzonderlijk goed, met 1.489 kg per hectare. Dat is 21,4% meer dan vorig jaar. 

Bron: marica.bg
Publicatiedatum: