Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Van zes proeven naar zeven jaar hetzelfde substraat

Tomatenkwekerij van den Belt uit IJsselmuiden teelt al sinds jaar en dag losse tros- en pruimtomaten. Vanaf 2010 wordt er naar volle tevredenheid op de Premium steenwolmat van Multigrow geteeld. Jacob van den Belt, die samen met zijn broer Klaas eigenaar is van het 20 hectare tellende tuinbouwbedrijf, vertelt over zijn ervaringen.



Smalle mat
Voordat er in 2010 werd overgestapt op Multigrow Premium steenwol, had Jacob van den Belt wel zes proeven met verschillende steenwolsoorten liggen. "Hier lag ook de 15 centimeter smalle mat van Multigrow tussen", vertelt Jacob. "Wat ons opviel, is dat deze matten een net zo'n goede doorworteling hadden als de bredere matten van vroeger. Ook bleef de smalle mat tot het bovenste gedeelte nat en was deze goed herverzadigbaar. De mat bevat een kwart minder steenwol dan de bredere mat en is daardoor ook goedkoper. We kregen eigenlijk meer voor minder en daarom was de keuze eenvoudig om over te stappen op Multigrow Premium", vervolgt Jacob.

Logistiek
Benfried groeimedia levert onder de naam Multrigrow Premium waarbij de gebruikte steenwol is geproduceerd met een formaldehydevrij bindmiddel en daardoor onder meer duurzamer en milieuvriendelijker is.

Jacob: "Doordat Multigrow zelf de logistiek regelt, zijn ze flexibel in het leveren van de steenwol. We kunnen namelijk niet alles in één keer op het bedrijf kwijt en daarom wordt de steenwol in verschillende fases geleverd. Ook is de steenwol netjes op pallets gestapeld en goed ingepakt waardoor het ook tijdelijk buiten kan worden opgeslagen."


Voor meer informatie:
Benfried
Hooipolderweg 1
2635 CZ Den Hoorn
T: 015 – 2569356
www.benfried.com
 
Publicatiedatum: