Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Mike DeGiglio, Village Farms:

"We gaan de goedkoopste cannabis van Canada telen"

Pure Sunfarms Corp. Zo gaat de marijuana-tak van de Canadese kasgroententeler Village Farms heten. Gisteren onthulde CEO Mike DeGiglio meer over de plannen en ambities van het bedrijf. "Met de teelt in grootschalige, high-tech kassen, dankzij ervaren telers en dankzij onze arbeidskrachten zijn we ervan overtuigd dat Pure Sunfarms de goedkoopste cannabisproducent in Canada kan zijn."

In juni maakte de Canadese kasgroententeler Village Farms officieel bekend in de marijuana-teelt te stappen. Daarvoor is een joint venture met cannabis-distributeur Emerald Healt Therapeutics opgericht. Ze vervangen de groenten in de kassen in Delta, British Columbia. "Direct na de oprichting van de joint venture op 6 juni zijn we begonnen aan de omzetting van de kas en de afronding van de aanvraag aan Health Canada van een teeltlicentie voor die vestiging."

In de kassen (10 hectare) komt cannabis voor medicinaal en in de toekomst ook voor recreatief gebruik te staan.

De CEO van Village Farms zegt dat ze met hun marihuana spin-off gaan voor productiekosten van minder dan 1 dollar per gram. "We geloven dat dit van cruciaal belang is wanneer het product alledaags en overal geaccepteerd wordt", aldus DeGiglio. "Doordat we bestaande gebouwen gebruiken, zijn de investeringskosten laag en kunnen we snel product op de markt brengen. Zo profiteren we van het op korte termijn verwachte aanbodstekort in de sector."

"We blijven groententeler"
DeGiglio benadrukte verder dat Village Farms - naast hun legale cannabisactiviteiten - een reguliere teler blijft. "Bij onze kernproducten blijven we ons richten op het maximaliseren van de marges met exclusieve rassen en door onze productiekosten in al onze vestigingen te verlagen, terwijl we de meest hoogwaardige, veiligste en best smakende producten blijven telen."

De omzet van Village Farms steeg in het tweede kwartaal met 2% ten opzichte van vorig jaar, ook geholpen door een stijging van 7% aan partnerwinst door de toename van het areaal van één van de partners. Aan de andere kant was er een daling van 2% in tomatenproductievolume door de ongebruikelijk lage lichtniveaus in British Columbia dit voorjaar. "We blijven succesvol in het beheersen van de productiekosten bij onze eigen vestigingen, die gelijk bleven ten opzichte van het tweede kwartaal vorig jaar en 5% lager zijn in de eerste helft van 2017."

Publicatiedatum: