Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Groene mat Feyenoord en Ajax dankzij VB Projects

VB Projects verwarmt de velden van de prachtige nieuwe trainingsaccommodatie van Feyenoord én verwarmt een derde veld op het Sportcomplex De Toekomst van Ajax.

Feyenoord Rotterdam N.V. bouwt momenteel aan een nieuw trainingscomplex voor de selectie en de technische en medische staf. Op het nieuwe complex krijgen zij de beschikking over twee velden, een kunstgras warming-upstrook en een apart keepersveld. Direct hierlangs ligt het hoofdgebouw, dat aan één zijde volledig van glas is, waardoor van binnenuit een perfect zicht op de velden geboden wordt.



Onder al deze velden legt VB Projects een veldverwarmingssysteem aan met een zeer efficiënt nieuw ontwerp voor de verdeling van het warme water. In de velden zal meer dan 70 kilometer PE-slang (polyethyleen) worden geïnstalleerd.

De hoofdaannemer GKB Visie bv uit Barendrecht is de partij die alles coördineert m.b.t. de velden en buitenruimte en Fieldturf Benelux is de partij die de aanleg van de nieuwe velden verzorgt. Door een prima samenwerking met deze partijen zijn de werkzaamheden in het veld voor de veldverwarming reeds met goed gevolg afgerond. Als het nieuwe gebouw er staat zal VB Projects in de technische ruimte haar installatie koppelen aan het stadsverwarmingsnet. Feyenoord maakt hiermee in haar veldverwarming gebruik van een duurzame warmtevoorziening.

Ajax is dit jaar gestart aan een flinke renovatie van het Sportcomplex De Toekomst. Naast het hoofdveld, veld 4 en 5 is aan VB Projects nu ook gevraagd om veld 3 te voorzien van een veldverwarming. Hiermee is de flexibiliteit op de Toekomst erg groot geworden en kan er met de bestaande installaties altijd worden getraind. In juni van dit jaar zijn deze werkzaamheden op een goede manier afgerond.



De flexibiliteit van het systeem is groot. Er kan gekozen worden voor verwarming van een veld of het vorstvrij houden van het systeem onder het veld. Daarnaast geldt bij Feyenoord dat de kunstgras warming-upstrook en het keepersveld apart aan of afgeschakeld worden. Vanaf het display van de regeling in de technische ruimte onder de tribunes van het nieuwe complex wordt de installatie geregeld. Bij Ajax kan ervoor gekozen worden om een veld af te sluiten of een extra veld aan te zetten. Vanaf de displays van de regeling in de mobiele technische ruimte naast veld 4 wordt de installatie geregeld. Bovendien kunnen deze regelingen via smartphone of tablet van de groundsman thuis worden binnengehaald en worden afgelezen. Op deze wijze kan men de vinger aan de pols houden om de velden in optimale conditie te krijgen en weersinvloeden het hoofd te bieden.

Het klimaatsysteem van VB Projects ligt in het merendeel van de stadions van clubs uit de Nederlandse eredivisie en daarnaast ook in vele internationale stadions, waaronder die van Manchester United, Bayern München en FC Barcelona. Sinds 1996 heeft VB Projects al meer dan vijftig veldverwarmingsinstallaties aangelegd.

Voor meer informatie:
VB Group
P.O. Box 41
2678 ZG De Lier
T: +31 (0)174 522222
F: +31 (0)174 510454

info@vb-group.nl
www.vb-group.nl
Publicatiedatum: