Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

"Overbelichting behoort tot het verleden"

Zowel te veel licht als te weinig licht is niet goed voor een plant. Daarom laat de nieuwe versie van HortiSense het rendement van de totale aan het gewas aangeboden lichthoeveelheid (daglicht & belichting) op de netto assimilatenproductie zien. Zo kan de teler onmiddellijk zien hoe efficiënt de groeilichten presteren en kan de teler besluiten bepaalde licht secties (gedeeltelijk) aan of uit te zetten. Telers kunnen daardoor zo efficient mogelijk met energie omgaan.




HortiSense informeert u over de suikerproductie van u gewas, gegeven het klimaat (CO2 & temperatuur) in de kas en de lichthoeveelheid op topgewas niveau. Hierdoor kunnen telers eenvoudig hun rendement zien wanneer ze meer gaan belichten of juist minder. Er wordt vaak gedacht dat meer licht meer rendement betekent, maar dat is niet altijd het geval. Een plant produceert assimilaten die nodig zijn voor onderhoud. Pas bij een bepaalde lichtintensiteit gaat het blad netto assimilaten produceren, welke beschikbaar zijn voor groei. Echter wanneer de lichtintensiteit verder toeneemt, zal de suikerproductie per toegevoegde µmol licht afnemen en zal het rendement dalen. Dit komt neer op hogere energiekosten per kilogram eind product. De teler kan beslissen de belichting (deels) uit te zetten. HortiSense geeft aan de hand van een grafiek eenvoudig weer hoe efficiënt de kas produceert. Het uitschakelen van licht kan betekenen lagere energiekosten en meer rendement.




"We begrijpen de behoefte van de telers en probeert het de teler zo makkelijk mogelijk te maken. Kosten voor een kas zijn vandaag de dag gigantisch, daarom hebben we deze nieuwe functie ontwikkeld om zo efficiënt mogelijk om te gaan met groeilicht." Naast de nieuwe lichtrendement functionaliteit is het nu ook mogelijk om HortiSense op de mobiel te gebruiken. Op de bank, in bed of in de sportschool de teler kan nu alle informatie van de kas op en zelfs meettesten of reparaties aanvragen via de mobiel.

Voor meer informatie:
Hortilux
info@hortisense.com
www.hortilux.com/hortisense
Publicatiedatum: