Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Turkse handelaren eten tomaten uit protest

Tijdens een persconferentie in Antalya protesteerde een telersorganisatie uit de provincie tegen de Russische tomatenboycot. De drie woordvoerders aten tomaten uit protest en om aan te tonen dat de kwaliteit goed is en de groente hormonenvrij is. Dat melden Turkse media.

De sector wachtte op het opengaan van de Russische markt voor het nieuwe seizoen, maar een teleurstelling volgde met de negatieve berichten uit Moskou. Tijdens de persconferentie werd niet alleen naar Rusland gekeken, ook op het Turkse optreden werd kritiek geuit. "Rusland kondigde aan dat de beslissing het gevolg is van de investeringen in de tuinbouw," aldus Nevzat Akcan van de telersvereniging. "En wij spannen ons in om een einde te maken aan onze landbouw en telers, commissionairs en importeurs te verwijderen. We openen de weg naar export op zo'n manier dat het onze producten en producenten schaadt."
Daarnaast werd ook fel uitgehaald naar de suggestie dat de tomaten met hormonen geïnjecteerd zouden zijn. Onderzoekers werden uitgenodigd om de claims te onderzoeken, die de beschuldigingen verwierpen. Tot slot klonk er ook kritiek op de logistieke kant van de export. Luchttransport voor agrarische producten is nog niet mogelijk vanuit de provincie, waardoor een deel van de wereld buiten bereik blijft.

Uit protest en om te bewijzen dat de tomaten veilig zijn, aten de drie woordvoerders enkele van de rode groenten op.

Bron: Hurriyet Daily News

Publicatiedatum: