Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Investeringen in energie glastuinbouw 2017 geopend

Bent u een glastuinbouwer of maakt u deel uit van een samenwerkingsverband van glastuinbouwers en wilt u investeren in energie-efficiëntie? Dan kunt u van 15 augustus tot en met 15 september 2017 subsidie aanvragen bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl).



U kunt subsidie aanvragen voor de volgende investeringen:
  • een tweede energiescherm
  • aansluiting op een warmtenetwerk of –clusteraansluiting op een biogas- of koolstofdioxidenetwerk of –cluster
  • een luchtbehandelingssysteem
U komt voor deze subsidie in aanmerking als u een glastuinbouwbedrijf heeft en investeert in een energiebesparende maatregel. Samenwerkingsverbanden van glastuinbouwers kunnen de subsidie ook aanvragen.

Aanvragen
Er is een budget van 6 miljoen euro. U krijgt maximaal 25% vergoed van de kosten die onder de subsidie vallen. Het subsidiebedrag per aanvraag is minimaal € 5.000. Voor een tweede energiescherm is maximaal 50.000 euro te krijgen. Voor aansluiting op een warmtenetwerk of -cluster 150.000; voor aansluiting op een biogas- of kooldioxodenetwerk of -cluster 50.000 en voor een luchtbehandelingssysteem 187.500 euro.

U kunt subsidie aanvragen van 15 augustus, 9.00 uur tot en met 15 september 2017, 17.00 uur. Lees aan welke voorwaarden u moet voldoen.

Klik hier voor meer informatie
Publicatiedatum: