Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Italiaanse aardbeienkweker kiest voor ophijsbaar gootsysteem

Als een markt goed presteert, is innovatie niet ver te zoeken. Zo ook in Italië, waar producenten niet alleen in nieuw kasareaal investeren, maar ook in efficiëntere productiesystemen. Bijvoorbeeld bij Bra' Ortofrutta. Deze fruitkweker in de buurt van Verona heeft onlangs een nieuwe aardbeienkas ingewijd met een verhoogd gootsysteem.



De kas van 1 hectare is ontworpen en kant-en-klaar opgeleverd door Europrogress. Samen met de kweker ontwikkelde de kasfabrikant het 'Up & Down Strawberry System', waarmee de productie per vierkante meter kan worden verdubbeld. De goten in de 12 meter lange vakken kunnen desgewenst worden opgetakeld, waardoor er maximaal gebruik wordt gemaakt van de beschikbare ruimte.



Alhoewel het idee niet nieuw is, heeft Europrogress bij de kwekerij nauw samengewerkt met agronomisch technicus Stefano Corrà om een concept op maat te ontwikkelen, volgens hun specifieke behoeften.



Wanneer er geen werkruimte nodig is worden de goten naast elkaar geplaatst in hun rustpositie. Tijdens het planten, oogsten of andere gewaswerkzaamheden kunnen de goten per vak worden verhoogd zodat de werknemers genoeg ruimte hebben om tussen de goten te lopen.



Het project is onlangs afgerond en de eerste aardbeiengewassen zijn geplant.




Voor meer informatie: 
Europrogress Srl
Jean-Pierre LeJeune
info@europrogress.it
www.europrogress.it
Publicatiedatum: